Acasă POLITIC Programul candidatului PSD la Consiliul Județean, Cornel Ștefan, pentru mediul de afaceri

Programul candidatului PSD la Consiliul Județean, Cornel Ștefan, pentru mediul de afaceri

de adrian

La numai câteva zile de la prezentarea generală a  Master- Planului de Dezvoltare a județului,  președintele Partidului Social Democrat Dâmbovița, în același timp candidatul partidului pentru președinția Consiliului Județean, a prezentat în detaliu  capitol dedicate susținerii mediului de afaceri, scopul fiind dezvoltarea economiei locale și generarea de locuri de muncă.
Proiecte pentru dezvoltarea parcurilor industrial existente
„Acest Master Plan este ancorat în realitățile dâmbovițene, sunt proiecte realizabile. Sunt singurul candidat din Dâmbovița care a avut curaj să vină în fața opiniei publice cu un astfel de Master Plan de Dezvoltare concret, bazat pe proiecte concrete. Legat de domeniul mediului de afaceri, noi, cei din Partidul Social Democrat, am propus lucruri importante.Pentru Parcurile Industriale de la Priboiu și Moreni voi propune reorganizarea lor. Acestea trebuie dezvoltate la capacitate maximă pentru a atrage investitori privați, iar pentru Parcul Industrial Mija voi propune reabilitarea clădirilor existente, cu același scop, atragerea de investitori.
Pentru zona de nord, în zona Parcului Priboiu, Consiliul Județean Dâmbovița are un teren de aproximativ 7 ha. Aici voi propune construirea unui Parc Industrial IT. Sunt foarte multe firme din acest domeniu în municipiul Târgoviște și în județ și cred că le putem crea facilități, să poată veni într-un astfel de parc și împreună să dezvoltăm aceste firme, dar și altele din județe învecinate care sunt în căutarea de locații.”
Cornel Ștefan se pronunță pentru un parteneriat clar cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură 
Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița a vorbit, în premieră, despre înființarea unui centru de afaceri  și s-a pronunțat în favoarea unui parteneriat ferm cu Camera de Comerț și Industrie:
“Tot legat de mediul de afaceri, în acest Master Plan am propus crearea unui Business Center, unde să putem desfășura conferințe, expoziții și întâlniri între administrația publică județeană, locală și mediul de afaceri. Voi propune viitorului Consiliu Județean Dâmbovița un parteneriat clar cu Camera de Comerț. Și în acest moment există acțiuni comune între cele două entități, dar nu avem un parteneriat concret, cu relații clare între Camera de Comerț, mediul de afaceri și Consiliul Județean Dâmbovița, în care mediul de afaceri să fie implicat în viața administrativă județeană. Tot legat de acest capitol, voi propune un program unicat pentru județul nostru și pentru mediul de afaceri prin care vom acorda granturi de dezvoltare firmelor care își desfășoară activitatea în Parcurile Industriale din subordinea Consiliului Județean Dâmbovița. Este perfect legal și voi sprijini, împreună cu Camera de Comerț, firmele care doresc să vină în aceste locații.
Tot o propunere a mea și a Partidului Social Democrat este înființarea unei Comisii pentru Relansare Economică și Susținere comunitară. Aceasta va activa în cadrul Consiliului Județean Dâmbovița, o comisie importantă mai ales pentru perioada actuală, o comisie pentru dezvoltarea județului nostru. În acest context, mai ales în ultimul an de zile și situația legată de pandemia de COVID 19, această comisie va avea un rol important pentru dezvoltarea unor obiective strategice pentru județ, pentru facilitarea, identificarea de soluții, formarea și motivarea specialiștilor și de atragere de investiții străine, inclusiv atragerea de fonduri europene.
Comisia va propune un cadru pentru investitorii interni, dar și externi, va maximiza oportunitățile pentru Dâmbovița, dar și atragerea de capital străin. De asemenea, comisia va fi o punte între administrația județeană și Comisia Europeană de la Bruxelles și centrele naționale și internaționale de investiții pentru a favoriza crearea de locuri de muncă și dezvoltare a județului”- a explicat Cornel Ștefan.
 

You may also like

1 comentariu

moshu49 21 august 2020 - 9:48

structurarea acestui mega-program la nivel de județ, aduce izbitor cu mega-programul la nivel de țară, 2016, al penalilor Dragnea&Vîlcov 🙁

Răspunde

Lasă un Comentariu