miercuri , 16 octombrie 2019
Home / ECONOMIC / PROGRAMUL PENTRU TOMATE – DE DOUĂ ORI MAI MULŢI BENEFICIARI COMPARATIV CU ANUL TRECUT

PROGRAMUL PENTRU TOMATE – DE DOUĂ ORI MAI MULŢI BENEFICIARI COMPARATIV CU ANUL TRECUT

Directia pentru Agricultura Judeteana Dambovita anunta ca a efectuat in mod operativ, la inceputul acestei luni, ultimele plati catre fermierii care au solicitat sprijin de minimis in cadrul Programului pentru tomate. Ca urmare a alocarii fondurilor integrale de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pentru prima etapa din acest an, fiecare solicitant a primit echivalentul in lei al sumei de 3000 euro.

In al doilea an de implementare a Programului pentru tomate, la nivelul judetului Dambovita sunt 27 de beneficiari in primul ciclu de productie, comparativ cu 7 beneficiari inregistrati anul trecut. Cei 27 de legumicultori sunt in majoritate din localitatea Baleni dar si din Gura Sutii, Ilfoveni si zona Gaesti. Toti acestia s-au incadrat in conditiile de eligibilitate, adica au cultivat cel putin o suprafata de 1000 mp in spatiu protejat- sere sau solarii si au comercializat cel putin 2 tone de tomate anterior datei de 15 mai.

Directorul executiv Nicolae Vărzaru a precizat ca, in primul ciclu al programului s-a inregistrat o crestere de aproape patru ori a platilor, iar pentru ciclul de toamna au fost centralizate, pana la aceasta data, 450 de solicitari, de aproape doua ori mai multe comparativ cu anul 2018. Pentru ciclul de toamna, solicitantii au obligatia sa comercializeze cantitatea de 2 tone de tomate in extrasezon, mai exact dupa data de 1 noiembrie, urmand sa primeasca aceeasi suma de bani ca sprijin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *