Acasă POLITIC Proiect Pro România: Măști medicale gratuite pentru cetățeni

Proiect Pro România: Măști medicale gratuite pentru cetățeni

de adrian

“Dacă instituim obligații pentru cetățeni, e normal să oferim și soluții”- spune senatorul Adrian Țuțuianu, vicepreședinte Pro România, cu trimitere la obligativitatea portului măștilor medicale după încetarea stării de urgență. În consecință, Pro România a inițiat un proiect de lege privind achiziția și distribuirea de către Guvern a câte unui set de 30 de măști pentru fiecare cetățean, până la data de 15 mai.
“PRO România a inițiat  un proiect de lege care prevede acordarea de măști pentru protecția cetățenilor români, în contextul pandemiei de coronavirus, stabilind regimul de achiziție și de distribuție a seturilor. Inițiativa este semnată și susținută și de parlamentari ai Partidului Social Democrat.
Expunere de motive: „Propunem o inițiativă legislativă care prevede că Ministerul Sănătății, prin UNIFARM S.A. dispune achiziționarea de măști de protecție, conform standardelor europene în vigoare, preponderent de la producători interni, dar și din import. În ceea ce privește costurile aferente, prezenta inițiativă prevede că fondurile pentru achiziționarea măștilor se asigură de la bugetul de stat și din fondurile proprii ale companiei UNIFARM S.A.
Măsură este urgentă și obligatorie în contextul în care starea de urgență se va încheia, iar activitățile socio-economice vor fi reluate.
O astfel de inițiativă a fost aplicată deja în Italia, regiunea Toscana, acolo unde există, de asemenea, obligativitatea purtării de măști. Astfel, fiecare cetățean primește lunar 30 de măști de protecție, iar, în paralel, președintele regiunii a interzis specula în ceea ce privește prețurile acestor materiale de protecție”- a transmis senatorul Țuțuianu.
 
 
 

You may also like

Lasă un Comentariu