Un protest de proporții a avut loc marți dimineață la Școala Coresi, una dintre cele mai titrate școli dâmbovițene. Câteva sute de părinți au participat la acest demers în premieră în Dâmbovița, într-o încercare disperată de a determina conducerea instituției și ceilalți factori de decizie de a rezolva o problemă care dăinuie de mai mult timp.
Fără nicio exagerare, sunt luni de zile de când întreaga școală este deranjată de un elev de clasa a treia, pe care nimeni n-a reușit să-l strunească! Deși este abia în ciclul primar, băiatul își agresează colegii mai mici sau mai mari și nu se teme nici de profesori. Luni, 20 februarie, în prima zi după vacanță, ar fi lovit mai multe fetițe din clasa întâi și din câte am aflat ar fi aruncat cu un ghiveci de flori chiar după directoarea școlii, Georgeta Gogeanu.
Exasperați, circa 150 de părinți au recurs la această formă de protest, cerând măsuri care să asigure siguranța copiilor în școală. Ba au amenințat că nu-și vor mai aduce copii la școală dacă elevul problemă nu va fi exmatriculat.
Au fost la Școala Coresi și trei reprezentante ale Inspectoratului Școlar Dâmbovița, puse în temă cu ce s-a făcut până acum în acest caz, după cum se vede însă fără niciun rezultat! Au fost reclamații la Poliție, mustrări scrise și elevului i-a fost scăzută nota la purtare! Totul în zadar, efectele fiind se pare contrarii celor scontate. Legea interzice exmatricularea iar plângerile penale au fost casate, fiind vorba despre un minor!
Părinții revoltați au solicitat efectuarea unei expertize psihiatrice dar li s-a răspuns că există un certificat vizat de Colegiul Psihologilor, din care reiese că băiatul nu are probleme de sănătate!
Nemulțumiți, părinții s-au deplasat la sediul Direcției pentru Protecția Copilului și apoi la Prefectura Dâmbovița, unde le-au fost ascultate supărările de prefectul Claudia Gilia și subprefectul Corneliu Sălișteanu.
1 comentariu
d-na gogeanu ar fi trebuit sa-si dea de mult demisia. Cata nerusinare, sa-ti mai apara si poza in presa ca element al rusinii nationale si al turpidudinii morale crase. Acest elev trebuia de mult evaluat de catre cadrele de specialitate ale scolii si identificat ca elev cu nevoi speciale. Avand in vedere comportamentul anti-social, ar fi trebuit pus sub indrumarea si supravegherea stricta a profesorului de educatie speciala (ca d-aia iau salariu) si, dupa nevoi, chiar trimis in plasament. Este si mai uluitor faptul ca au trimis Protectia Copilului acasa la mama lui, ca sa constate ce? Daca este comfortabil in vila in care locuieste? Specialistii trebuiau sa-l observe la clasa, acolo unde incidentele au loc, nu in bucatarie la ma-sa. Am 25 de ani experienta la clasa, si pot spune ca acest comportament anti-social este consecinta aversiunii pentru scoala si pentru activitati academice. Acest elev are, cu siguranta, un coeficient redus de inteligenta, si a dezvoltat aversiune pentru activitatile scolare. Un simplu test cognitiv (Wechsler Intelligence Scale) administrat de psihologul scolar ar fi putut preveni drama acestor copii si parinti care sunt tratati precum iobagii de catre niste mujici parveniti, cu tendinte medievale. „Performatele” fiului sunt, in mod evident, o reflectie a IQ-ului mostenit pe cale genetica.