Acasă POLITIC PSD Dâmbovița- dialog cu părinții și cu cadrele didactice, pentru redeschiderea școlilor

PSD Dâmbovița- dialog cu părinții și cu cadrele didactice, pentru redeschiderea școlilor

de adrian

În contextul gestionării dezastruoase a sistemului de educație in contextul crizei COVID-19, vicepreședintele Radu Popa a declarat că “PSD Dâmbovița  cere demisia ministrului Educatiei, Monica Anisieși a Prefectului Județului Dâmbovița, Aurelian Popa, pentru incompetența demonstrată în gestionarea sistemului educational pe timp de criză.”
A mai amintit Radu Popa că unele declarații recente precum și acte deocamdată cu caracter de recomandare,  venite din partea unor  oficiali și instituții publice ar “pregăti terenul”  pentru  probabilitatea crescută ca data de 14 septembrie 2020 să găsească școlile tot închise, iar educația să se desfășoare, la fel ca în ultimele luni ale anului școlar actual, prin așa-zisa „școală online”.
“În acest context, ne aliniem unor voci importante profesionale din spațiul public care spun că este nevoie de redeschiderea unităților de învățământ și stoparea așa-zisei „școli online”.Asumarea tuturor măsurilor pentru desfășurarea activității educaționale în școli în condiții de deplină siguranță pentru elevi și pentru profesori.Modificarea cadrului legislativ, în așa fel încât posibilitatea trecerii la „școala online” să fie limitată strict la perioada stării de urgență.  Relațiile interumane nu se pot construi la distanță. Prin natura sa, mediul online este ideal pentru comunicarea în scop de schimb de informaţii. Însă, educaţia nu înseamnă doar informaţie, ci şi emoție, dialog și construirea unei relații interpersonale pedagog-elev, procesul de predare/însușire presupunând în mod egal evaluarea de către cadrul didactic a întregii personalități și dezvoltări a copilului. Asemenea relații nu se pot transmite la distanță. Pentru a construi o înțelegere profundă, conceptuală, și o gândire superioară este nevoie de interacțiuni intensive între profesori și elevi, iar tehnologia uneori distrage de la aceste valoroase legături umane.
În plus, vicepreședintele Radu Popa acuză că, în teritoriu, “prefecții, reprezentanții Guvernului  PNL, sunt preocupați de elemente de campanie electorală, de racolări de primari și de alte combinații variabile. Nici Iohannis și nici Orban nu realizează urgența unor decizii care să fie comunicate din timp, astfel încât atât cei din conducerea școlilor cât și profesorii, părinții ori copiii să știe ce urmează să se întâmple și să-și facă pregătirile necesare.Miniștrii PNL incapabili au în fața lor proba care demonstrează că învățământul se poate relua în condiții aproape normale. În afterschool și în gradinițele deschise acum, nu sunt focare. În aceste condiții, a impune un sistem de pseudo- educație online, înseamnă a distruge o generație.Puterea nici măcar nu vrea să se inspire din exemplul ţărilor europene în privinţa sistemului de învăţământ pe timpul pandemiei și nici să ia în calcul studiile specialiștilor. Studiile europene arată că școlile pot fi și ar trebui deschise pentru că beneficiile sunt mai multe decât riscurile.
Având în vedere cele menționate mai sus, PSD Dâmbovița a decis să inițieze un dialog cu părinții și cu cadrele din sistemul de învățământ din județ,prin care să ceară sprijinul tuturor părinților dâmbovițeni pentru redeschiderea școlii.
 

You may also like

Lasă un Comentariu