miercuri , 5 august 2020
STIRI PE SCURT
Numărul dâmbovițenilor decedați în urma infectării cu COVID-19 a urcat la 68Dâmbovița: 61,09% rata de promovare a concursului național de titularizareREGULI PRIVIND AFIȘAJUL ELECTORAL ÎN PERIOADA PRECAMPANIEI ELECTORALESolidaritatea nu ține cont de distanță!Cornel Ștefan, candidat PSD la Consiliul Județean:” Îndemn la decență, la calm. Niciodată nu voi lansa atacuri lCoronavirus 4 august 2020: peste 55000 de cazuri de la începutul pandemiei, din care 2043 din Dâmbovița!Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița, despre acuzațiile aduse de Radu Popa:” O înșiruire aberantă de minciuniJandarmii sancționează comerțul ambulantÎn toamnă, Cinematograful Independența va fi redat publicului târgovișteanDâmbovița- al treilea județ ca număr de cazuri active!Dâmbovița: 52 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individualăRadu Popa, vicepreședinte PSD Dâmbovița: În județ acționează un grup de interese transpartinic foarte influent,Dâmbovița:86 de candidați au obținut definitivarea și dreptul de practică în învățământul preuniversitarCei patru mușchetari au rămas…doiDâmbovița: 325 de locuri de muncă disponibile la această datăPSD Dâmbovița va iniția un dialog cu părinții și cu cadrele didactice, pentru redeschiderea școlilorCandidatul liberal Aurelian Cotinescu acuză conducerea Primăriei Târgoviște:”Nu există transparență, există o Coronavirus 3 august:7660 persoane internate cu COVID-19, din care 419 în stare gravă la ATIIncendiile de vegetație dau din nou de furcă pompierilorReplica liberalilor la acuzațiile PSD: Jale, nevoie mare!
Home / POLITIC / PSD Dâmboviţa- zece zile până la marea confruntare internă

PSD Dâmboviţa- zece zile până la marea confruntare internă

Într-o conferinţă de presă la care i-a avut alături pe dpt. Carmen Holban-preşedinte executiv, dpt. Claudia Gilia, secretarul general Cristian Stan şi, nu în ultimul rând, pe Alexandru Oprea,  aflat la butoanele Consiliului Judeţean, europarlamentarul Rovana Plumb şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al PSD Dâmboviţa. Odată cu această  comunicare publică, a dat practic semnalul pentru ceea ce se anunţă a fi una dintre cele mai mari confruntări interne din toată istoria organizaţiei. Deşi pare organizată “din scurt”, data stabilită pentru conferinţa de alegeri fiind 19 ianuarie, nu trebuie uitat că Rovana Plumb a câştigat câteva săptămâni bune, timp în care şi-a consolidat poziţia. Iar susţinerea declarată pentru Alexandru Oprea, care îşi mai doreşte la rândul său încă un mandat la CJD, i-a adus un aliat redutabil, cu o zestre substanţială de voturi pentru alegerile interne, având în vedere numărul primarilor care-l urmează.

De partea cealaltă sunt contestatarii actualei conduceri, între care deputatul Cornel Ştefan şi foarte vocalii  primari Ana Constantin, de la Pucioasa, Gabriel Sandu-Voineşti,  foarte influent pe Valea Dâmboviţei şi  Ionuţ Bănică, de la Corbii Mari, care vor avea  probabil ca aliaţi duşmanii pe care şi i-a făcut Alexandru Oprea.

Va fi o încleştare dură, din care, indiferent de câştigătorul şefiei organizaţiei, vor rezulta numai două variante. Ori spiritele se vor calma şi toată lumea se va concentra pe bătăliile electorale din iunie şi noiembrie, ori ruptura va deveni ireversibilă şi PSD Dâmboviţa va ajunge o organizaţie şi mai slăbită decât este astăzi. Cu alte cuvinte, Conferinţa Extraordinară de Alegeri a PSD Dâmboviţa, din 19 ianuarie, se va desfăşura la modul ultimativ, pe principiul “ori la bal, ori la spital”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *