marți , 28 ianuarie 2020
Home / INFO NAȚIONAL / PSD INTRĂ ÎN ERA DĂNCILĂ

PSD INTRĂ ÎN ERA DĂNCILĂ

Într-o emisiune tv, premierul Viorica Dăncilă a pus frecventele greșeli de exprimare de până acum pe seama faptului că trebuia să meargă pe o linie „care nu era confortabilă” pentru ea. Dăncilă a lăsat să se înţeleagă  că „au fost mai mulți factori” de stres și era „timorată”, de unde românul de rând ar putea lesne trage concluzia că biata femeie era permanent terorizată de Dragnea, care i-ar fi cerut să facă tot felul de matrapazlâcuri cu care nu era de acord. Timorată sau nu, este clar pentru toţi cei care se pricep cât de cât că, după condamnarea şi încarcerarea  lui Dragnea, Viorica Dăncilă este cu totul alt om politic.

După ce a mazilit, cu sprijinul “bâtelor” de serviciu, pe câţiva şi i-a îndepărtat pe incomozi, s-a simţit suficient de puternică  pentru a-şi anunţa candidatura la șefia PSD, la Congresul de la finalul lui iunie. Cu precizarea că  nu va fi și candidatul partidului la prezidențiale. Adică a învăţat doamna Viorica Dăncilă din greşelile altor preşedinţi ai PSD- Năstase, Geoană ori Ponta, cărora înfrângerile suferite în cursa prezidenţială le-au adus şi decăderea în structurile de partid.

„Nu mai trebuie să avem această opinie că șeful partidului trebuie să fie candidatul al prezidențiale. Voi ajuta candidatul sau candidata la prezidențiale”, a spus premierul cu candoare, ştiind bine că înfrângerea candidatului PSD la prezidenţiale înseamnă, automat, înlăturarea încă unei ameninţări interne. Ba şi-a exprimat aproape în clar susţinerea pentru o candidată, semn că nu prea îşi face probleme în legătură cu aripa bărbătească a partidului, cam maculată şi bine şifonată după alegerile şi referendumul din 26 mai. Şi încă două mari  bile albe în contul doamnei premier: nu l-a înjurat direct şi înfierat pe Dragnea (dar a avut grijă să o facă alţii) şi n-a ezitat să meargă la mai marii Europei cu căciula-n mână, să încerce o reaşezare a partidului, izolat în prezent şi ajuns un fel de paria în jocul politic de centru – stânga.

Şi o ultimă lovitură pentru gruparea Stănescu- Firea Ciolacu: la congresul din 29 iunie va fi aleasă doar conducerea partidului. Abia apoi, eventual la un al doilea congres,  undeva prin  luna iulie, adică după ce doamna Dăncilă va fi legitimată ca preşedinte PSD, ar urma să fie abordată şi chestiunea prezidenţiabilului. Nu de alta dar, după catastrofa din mai şi scorul dezastruos obţinut de ALDE, nici nu se mai pune problema unei candidaturi unice din partea coaliţiei, cu unul dintre echipieri care supravieţuieşte încă exclusiv “erorii” din 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *