Acasă flash PSD nu renunță la creșterea plafonului pentru plata pensiilor!

PSD nu renunță la creșterea plafonului pentru plata pensiilor!

de adrian

Purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița, Constantin Cozma, a declarat că social-democrații  nu sunt de acord cu înghețarea pensiilor. Mai mult,  solicită in nou renegocierea clauzelor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru creșterea plafonului pentru pensii.

„Refuzul ministrului fondurilor europene de a susține rediscutarea condiționalităților echivalează cu o condamnare a tuturor pensionarilor ale căror pensii vor fi înghețate pentru următorii 50 de ani”, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița, Constantin Cozma.

,,PSD nu poate fi de acord ca în următorii 50 de ani pensiile să fie înghețate. De aceea PSD insistă pentru rediscutarea condiționalităților din PNRR pentru a ajusta pragul limită impus de 9,4% din PIB peste care nu pot trece cheltuielile cu pensiile.

Prin urmare, PSD dezaprobă categoric atitudinea ministrului Fondurilor Europene care ignoră evidența și refuză rediscutarea PNRR sub pretextul că România ar pierde bani.

Dacă nu se rediscută PNRR și nu se majorează plafonul de 9,4% din PIB pentru pensii pur și simplu nu vor mai fi bani pentru majorarea pensiilor în următorii 50 de ani, iar înghețarea pensiilor, mai ales în actualul context, este criminală dat fiind scumpirile uriașe, insuportabile ale energiei și combustibililor cu efecte directe și asupra celorlalte produse de strictă necesitate.

În prezent cheltuielile din PIB cu pensiile din sistemul public reprezintă 8,07%, iar dacă se adaugă și cele cu pensii de serviciu procentul ajunge la 9,4% din PIB. Deci, potrivit PNRR, negociat de ministrul Ghinea, nu mai e loc de nicio majorare.

Rediscutarea PNRR, spunem încă o dată, nu înseamnă pierderea banilor. În plus, programul de guvernare impune necesitatea rediscutării acestuia pe tema pensiilor iar acum o lună atât premierul cât și președintele României au fost de acord cu ministrul Budăi și au admis că procentul de 9,4% negociat catastrofal de Ghinea nu este suficient. Mai mult, premierul și-a exprimat disponibilitatea de a merge la Bruxelles cu ministrul Muncii pentru a susține această ajustare.

În aceste condiții, refuzul ministrului fondurilor europene de a susține rediscutarea condiționalităților echivalează cu o condamnare a tuturor pensionarilor ale căror pensii vor fi înghețate pentru următorii 50 de ani”- a declarat purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița într-o conferință de presă.

 

You may also like

1 comentariu

moshu49 11 martie 2022 - 16:40

…și cine vă oprește să mergeți la Înalta Poartă de la Buxelles?
frica de a vă întoarce cum ați plecat
dar ca pensionar de drept comun, de grija pensiilor nesimțite vă suspectez 🙁

Răspunde

Lasă un Comentariu