Acasă CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL Putin, inspirat din retorica lui Hitler

Putin, inspirat din retorica lui Hitler

de adrian

Aspru criticat și  hulit pe mai toate meridianele lumii, în tot mai rarele apariții publice criminalul de război Vladimir Putin nu se mai adresează  opiniei publice internaționale, scârbită de atrocitățile pe care rușii le comit zilnic în Ucraina. Dictatorul pare să conștientizeze că ar vorbi în zadar, motiv pentru care discursul său, invariabil belicos, țintește spre publicul mujic din Rusia, încorsetat într-o ideologie prea puțin evoluată raportat la  epoca  lui Lenin.

Reinventează doctrina sovietică în forma cea mai primitivă și vine cu un amestec de fabulație și un strop de istorie, în încercarea de a justifica pretențiile teritoriale și crimele odioase. În megalomania sa, se consideră un continuator al țarului Petru I, fără să realizeze că, în secolul XXI, nu este nimic măreț în cotropirea unei țări vecine, în măcelărirea civililor, violarea femeilor și uciderea a sute de copii.

Mai nou observăm că Putin începe să împrumute până și din discursul lui Hitler, cel puțin atunci când vorbește și amenință cu noile rachete balistice intercontinentale. Dacă acum 80 de ani, când devenise destul de clar că Germania nazistă pierdea războiul, Hitler își amăgea poporul și soldații promițându-le acele arme „minune”, confruntat și el cu perspectiva înfrângerii, Putin susține că își va consolida în continuare forțele armate și că  noile  rachete balistice intercontinentale Sarmat vor deveni operaționale până la finalul anului. Practic nu este nicio diferență între dementul cu mustăcioară, care amenința că scufundă Arhipelagul Britanic cu bombele zburătoare V1 și V2, și acest monstru ieșit din laboratoarele KGB, care amenință însăși existența umanității. Și la fel ca fanaticii caporalului, în jurul lui Putin roiesc exaltații dispuși la orice pentru a-și conserva privilegiile, în timp ce poporul rus începe să simtă la greu urmările unor politic care au dus Rusia în izolare și pe drumul spre faliment.

 

You may also like

Lasă un Comentariu