Cum era de așteptat, Curtea Constituţională a României, formată majoritar din politruci direct interesați, adică ei înșiși beneficiari de pensii nesimțite, a decis că legea propusă de PSD, prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, este neconstituțională. Scorul a fost de șase voturi „pentru” și trei „împotrivă”, judecătorii constituționali stabilind ca aleșii să-și primească pensiile speciale înapoi.
Sunt serioase semne de întrebare dacă ne gândim că trei dintre membrii CCR au făcut opinie separată! Surprinzător pentru naivii care încă mai cred în dreptate și echitate, judecătorii Curții Constituționale nu au intrat pe fondul legii ci au declarat neconstituțională procedura prin care a fost adoptat proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.
Adică au constatat că legea este neconstituțională datorită faptului că proiectul de lege a fost dezbătut și adoptat în regim de urgență de către Parlament deși procedura nu a fost declanșată oficial. O scăpare inadmisibilă, în condițiile în care Parlamentul colcăie de conțopiști care cară la hârțoage, fiind plătiți regește tocmai ca să nu se întâmple asemenea anomalii, să nu fie încălcate regulamente ori proceduri!
Pe lângă incompetență, plauzibilă apare și varianta că s-a dorit de la bun început o lege cu lacune, astfel încât să nu reziste în fața celor de la CCR. Cum ar fi zis Nenea Iancu: Să se revizuiască primesc, dar să nu se schimbe nimica…
În concluzie, parlamentarii și prin ei clasa politică în general, si-au mai bătut o dată joc de românii cărora le promit marea cu sarea, din patru în patru ani. N-au interes să elimine pensiile speciale și nici să facă ceva pentru eliminarea inechităților. România va rămâne cu pensionari de lux, cu mii de euro pe lună și milioane de săraci, care abia dacă își permit o aspirină. Principiul calculării pensiilor după criteriul contributivității va rămâne valabil în cazul vulgului iar șmecherii vor continua să se pensioneze la nici 50 de ani, cu venituri de neimaginat pentru cei care se cocoșează muncind până crapă!
decizia Curții Constituționale, aproximativ 820 de foștii parlamentari care beneficiau de aceste pensii speciale își vor primi banii înapoi pe ultimele 15 luni de la perioada în care a fost sistată plata.
Printre foștii parlamentari care au contestat în Instanță eliminarea pensiilor speciale, invocând excepții de neconstituționalitate, se numără Adrian Năstase, Petre Roman, Teodor Stolojan, Petre Daea ori Gabriel Oprea, toți cu bube și deja incredibil de bogați! Plus că printre foștii parlamentari care beneficiau de aceste pensii speciale sunt inclusiv judecători actuali ai Curții Constituționale, fiind vorba de chiar actualul președinte CCR Valer Dorneanu și de judecătorul Marian Enache, aflați în acest caz într-un strigător la cer conflict de interese!