marți , 25 iunie 2019
Home / TIMP LIBER / “RĂVĂŞITUL OILOR” SERBARE PASTORALĂ CARE A ADUS LA RUNCU OASPEŢI DE DINCOLO DE GRANIŢELE JUDEŢULUI

“RĂVĂŞITUL OILOR” SERBARE PASTORALĂ CARE A ADUS LA RUNCU OASPEŢI DE DINCOLO DE GRANIŢELE JUDEŢULUI

Vremea prielnică, de început de toamnă blândă, dar mai ales renumele serbării ajunsă la a XXVII-a ediţie, au adus mii şi mii de oameni la Vârful lui In, acolo unde se  petrece de câţiva ani buni “Răvăşitul Oilor”. A fost puhoi de lume şi sâmbătă şi astăzi, de unde şi un disconfort serios din cauza aglomeraţiei pe drumul dintre satul de centru şi Brebu, de altfel asfaltat şi bine întreţinut de Primăria Runcu. A fost nevoie de mai bine de o oră pentru parcurgerea celor câţiva kilometri şi n-ar fi stricat deloc o minimă implicare din partea agenţilor de la Circulaţie, cel puţin în cele două-trei puncte problematice, unde drumul pieptiş se ingustează considerabil.

Odată ajunşi pe platou, vizitatorii au uitat însă de nervi şi aglomeraţie, fiind îmbiaţi cu tot felul de bunătăţi: pastramă, telemea de oaie, urdă şI brânză de burduf de cea mai bună calitate, grătare încinse pline cu mici, bulz “de la mama lui”, ceaune uriaşe cu tochitură ori fasole cu ciolan afumat. Tarabe cu dulciuri şi răcoritoare, bere rece, într-un cuvânt cam toate bunătăţile s-au găsit din belşug iar bucătarii au avut serios de muncă pentru a onora toate comenzile. N-au lipsit comercianţii cu produse necesare în orice gospodărie şi nici producătorii veniţi cu fructe ori legume.

Pe scenă au urcat artişti şi formaţii de renume şi trebuie remarcată aici tradiţia păstrată cu sfinţenie de “Doinitorii Runcului”. La fel, trebuie remarcată organizarea foarte bună- meritul primarului Gheorghe Brebeanu şi al colegilor săi- şi în mod special amploarea la care a ajuns sărbătoarea, emblematică putem spune pentru zona de nord a judeţului. De la o aşa serbare pastorală nu  puteau lipsi   politicienii, oameni cu influenţă care au sprijinit proiectele de dezvoltare ale Comunei Runcu – Adrian Ţuţuianu, vicepreşedintele Senatului României, deputatul Cornel Ştefan , Daniel Comănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *