Acasă ACTUALITATE Razie de amploare la Bălteni

Razie de amploare la Bălteni

Sunt vizate în mod special firmele de colectare a deșeurilor metalice și persoanele care fură energie electrică

de adrian

Forțe impresionante au descins joi dimineață la Bălteni, într-o acțiune de amploare, menită să descurajeze încălcarea normelor de mediu, furtul de energie electrică ori alte fapte antisociale. Potrivit IPJ Dâmbovița sunt angrenați  120 de polițiști, care acționează împreună cu 22 de comisari de la Garda de Mediu și 90 de jandarmii, misiunea fiind subscrisă campaniei „Curațăm România”.

„Obiectivul activității constă în prevenirea poluării mediului înconjurător și sancționarea persoanelor identificate că nu respectă normele legale în vigoare, prin dezmembrarea și incendierea elementelor de caroserie ale autovehiculelor.

Controale vor fi efectuate la 12 agenți economici, care au ca obiect de activitate colectarea deșeurilor feroase/neferoase, din comuna Contești, sat Bălteni, județul Dâmbovița.

De asemenea, activitatea a vizat identificarea persoanelor care sunt racordate ilegal la rețeaua de energie electrică, la controale participând reprezentanții unei societăți de distribuție a energiei electrice”- a transmis IPJ Dâmbovița.

Patru amenzi și 12 tone de fier vechi confiscate

În urma activităților desfășurate, a fost dispusă măsura confiscării a 12 tone de deșeuri feroase, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 60.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002.

De asemenea, au fost debranșate 19 instalații de la rețeaua electrică și au fost întocmite 2 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de executarea sau folosire de instalații clandestine, în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare a energiei electrice.

 

 

You may also like

Lasă un Comentariu