vineri , 24 mai 2019
Home / ACTUALITATE / RAZIE DE AMPLOARE PE ŞOSELE: APROAPE 800 DE AMENZI ÎN ŞASE ORE

RAZIE DE AMPLOARE PE ŞOSELE: APROAPE 800 DE AMENZI ÎN ŞASE ORE

În numai şase ore, timp în care polițiștii de la Serviciul Rutier au acționat în cadrul Operațiunii Seatbelt, prevăzută în Calendarul de activități al T.I.S.P.O.L.,  şi care se desfășoară timp de o săptămână, simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene,  au fost aplicate 791 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 127.020 de lei.

Dintre acestea, 409 au fost pentru nerespectarea legislației în domeniul utilizării centurii de siguranță și a sistemelor de retenție omologate, fiind amendați 353 de conducători auto și 53 de pasageri. Alți 3 șoferi au fost sancționați contravențional pentru transportul copiilor fără a folosi dispozitive de fixare omologate.

De asemenea, 103 conducători auto au fost amendați pentru utilizarea neregulamentară a telefonului mobil, respectiv fără a avea activ dispozitivul “hands free”.

Alte 11 amenzi au fost aplicate pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii, 16 pentru defecțiuni tehnice la autovehicule și 34 pentru lipsa documentelor prevăzute de lege.

Pentru abaterile comise de bicicliști, pietoni și mopediști, polițiștii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale.

Atenția polițiștilor s-a concentrat și pe linia sistematizării rutiere, pentru neregulile descoperite în domeniu fiind aplicate 11 amenzi. Dintre acestea, 3 au fost pentru amenajări rutiere fără avizul poliției rutiere și 8 pentru semnalizarea necorespunzătoare a trecerilor la nivel cu calea ferată.

Având în vedere faptul că viteza reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, polițiștii au acționat și pentru depistarea conducătorilor auto care rulează cu viteză excesivă.

Astfel, 108 șoferi au fost amendați pentru încălcarea regimului legal de viteză. Față de 6 dintre aceștia a fost dispusă și măsura reținerii permisului de conducere ca urmare a depășirii limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h.

Totodată, polițiștii au reținut 19 permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare și 5 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *