joi , 20 februarie 2020
Home / ACTUALITATE / Recomandări la cumpărături pe perioada de reduceri

Recomandări la cumpărături pe perioada de reduceri

La cumpărăturile în magazine:

 

Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar.Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toată suma de bani, ci numai necesarul plăţii contravalorii acestora.

Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoț.

Tastaţi codul PIN cu discreţie atunci când efectuaţi plata cu cardul pentru a nu fi observat de cei din jur.Limitați suma de bani care poate fi utilizată fără introducerea codului PIN, în cazul tranzacțiilor contactless.

 

La cumpărăturile online:

 

Nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul cărții de identitate, a paşaportului sau permisului de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informaţii.

Documentaţi-vă înainte de a participa la licitaţiile prin internet, cu privire la obligaţiile dumneavoastră în calitate de cumpărător, dar şi cu privire la obligaţiile vânzătorului.

Examinaţi feedback-ul vânzătorului, oferit de alţi cumpărători. Dacă acesta are un istoric negativ de tranzacţionare, nu cumpăraţi de la el.

Nu oferiţi informaţiile de pe card, dacă site-ul nu foloşeste o conexiune securizată şi/sau dacă reputaţia acestuia este îndoielnică;

Verificaţi în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiţi, pentru a observa dacă nu cumva este diferit faţă de site-ul original. Accesaţi direct site-ul original, nu prin link-uri primite prin e-mail.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *