miercuri , 22 mai 2019
Home / EDITORIAL / REFERENDUMUL “ULTIMA REDUTĂ” ÎN MEGA- SCANDALURILE POLITICE ?!

REFERENDUMUL “ULTIMA REDUTĂ” ÎN MEGA- SCANDALURILE POLITICE ?!

        După aproape trei decenii în care au fost conduşi ( şi furaţi) de o clasă politică împănată cu borfaşi , impostori şi oportunişti, românii au devenit aproape imuni la certurile cotidiene dintre acele grupări de interese formate din ceea ce (generic şi nu întotdeauna corect) numim “aleşii neamului”. Oamenii nici nu mai tresar când se revarsă torentele de invective dintr-o parte în cealaltă şi abia dacă mai reacţionează emoţional când vine vorba de chestiuni cu adevărat importante. Sunt adoptate legi cu dedicaţie şi nimeni nu zice nimic, limbajul folosit în spaţiul public a coborât la cel mai jos nivel şi, ceea ce este infinit mai grav, gâlceava continuă şi amatorismul actului de guvernare duc ţara într-o fundătură.

Culmea neociocoismului, în încercarea de a-şi tine electoratul în lesă ( implicit voturile în puşculiţă), partidele se îndreaptă déjà spre forme mult mai radicale de acţiune. Au intrat în campanile electorală cu un an şi jumătate înainte de alegerile prezidenţiale şi lasă impresia că au luat-o razna, indiferente la agenda populaţiei: românii au ajuns să plătească cele mai mari preţuri pentru alimente, benzina e  mai scumpă decât în Occident, s-au scumpit gazele şi energia electrică, cu perspectiva reală a prăbuşirii monedei naţionale. Toate astea contează mai puţin pentru stăpânii de la Bucureşti. Au în cap numai mitinguri şi referendumuri, batjocorind care cum poate Justiţia şi Constituţia, comportându-se – din punct de vedere politic, fireşte- ca o gaşcă de degeneraţi care a nimerit în compania unor femei  uşoare. Nu-i interesează că seceta e pe cale să lase zeci de mii de fermieri cu buzunarele goale şi datori la bănci, ori că mii de firme trag obloanele în fiecare săptămână ? Că zeci de mii de români aleg lună de lună să plece în străinătate, unde contribuie serios la creşterea PIB-ului altor ţări, doar pentru că acasă le este refuzată orice şansă? Nepotismul să trăiască, să-şi poată căpătui neamurile şi progeniturilor care strălucesc prin toate, mai puţin inteligenţă.

Mai nou, important pentru conducătorii la fel de iubiţi şi stimaţi cum era ceauşescu în ultimele luni de “măiastră cârmuire”este să scoată amărâţii la mitinguri şi referendumuri: oficial pentru familia tradiţională, pentru Justiţie ori injustiţie. În fapt pentru a-şi conserva puterea şi privilegiile , nu în ultimul rând pentru a se pune la adăpost de mâna legii.

P.S. Ca să nu fim cumva greşit înţeleşi, toţi sunt o apă şi-un pământ:  la putere lasă pustiu în urma lor iar opoziţia aduce cu un soi de hibernare, în care trăiesc din osânza acumulată pe nemuncite…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *