duminică , 5 iulie 2020
STIRI PE SCURT
COVID-19 a mai făcut o victimă în DâmbovițaAcțiuni în forță pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19Crucea Roșie, de 144 de ani în slujba umanitățiiDe la țara lui Liviu Dragnea la țara bădălăilorDâmbovița: Explozie a numărului de infectări cu COVID-19! Șefi de prin instituții publice umblă creanga în loc sIncendiu de proporții la o hală dezafectată din incinta fostei termocentrale DoiceștiLider Pro România despre sesiunea extraordinară a Parlamentului: E din categoria “Mircea fă-te că lucrezi”Coronavirus 3 iulie : Din 420 de cazuri noi, 45 sunt din Dâmbovița !Dezbatere publică pe tema amenajării stațiunii turistice de interes național Peștera – PadinaAtenție șoferi, pe drumari i-a apucat cârpeala!Cod Galben de instabilitate atmosferică până sâmbătă la ora 10Focar de infecție la Centrul pentru Servicii Sociale GăeștiApă cu presiune scăzută la Raciu și LucieniCOVID-19 face prăpăd în Dâmbovița: trei decese și 19 persoane confirmate pozitiv într-o singură zi !!!Aninoasa: PSD propune un “transfer între generații”TÂRGOVIȘTE: “DIALOG” PNL-PSD PE TEME DE EDUCAȚIEFinal de carieră pentru patru pompieri de la ISU „Basarab I” DâmboviţaPro România Dâmbovița: Senatorul Adrian Țuțuianu a prezentat al VII-lea lot de candidațiCriza covid ia amploare:450 de cazuri noi și 20 de decese în ultimele 24 de orePSD Dâmbovița despre Planul de relansare: “Superficialitate crasă este descrierea corectă a programului pregătit
Home / CULTURĂ / REGAL MUZICAL ÎN “VINEREA FLORIILOR”

REGAL MUZICAL ÎN “VINEREA FLORIILOR”

În calendarul creştin ortodox, Sărbătoarea Sfintelor Paşti ocupă cel mai important loc, tradiţiile satului alcătuindu-se în jurul acesteia.

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură, alături de Arhiepiscopia Târgoviștei, va organiza o zi dedicată semnificațiilor acestei sfinte sărbători. Astfel, în data de 19 aprilie 2019, începând cu ora 18.00, la Casa Tineretului, vă invită să participați la evenimentul ”Vinerea Floriilor”, ediția a V-a, Floriile fiind sărbătoarea care ne aminteşte de intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim, înainte de Patimi.

Într-un regal muzical de excepție, în premieră, vor urca pe scenă, în cadrul unui concert coral extraordinar, două corale de prestigiu.

Corala bărbătească „Armonia”, din Constanța, reprezintă, fără îndoială, un reper important în peisajul coral românesc și nu numai. Amintim faptul că, de-a lungul timpului, a obținut premii importante la concursuri naționale și internaționale, cele mai valoroase premii din palmares fiind medaliile de aur – secțiunea folclor și muzica religiilor – la Olimpiada Corală Mondială.

Corala Catedralei Mitropolitane Târgoviște, este un reper muzical-artistic și bisericesc pentru municipiul Târgoviște, dar și pentru județul Dâmbovița, Corala funcționând cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Nifon şi este dirijată de Mihail Vlădăreanu. Așadar, înaintea Sfintelor Sărbători de Paște vă învităm, alături de noi, la un moment de reflexie interioară și bucurie duhovnicească, pe acordurile unor lucrări din literatura muzicală românească de mare valoare artistică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *