marți , 23 iulie 2019
Home / CULTURĂ / REGAL PENTRU CINEFILI LA “TONY BULANDRA”

REGAL PENTRU CINEFILI LA “TONY BULANDRA”

 Teatrul Tony Bulandra vine astăzi cu o surpriză deosebită pentru publicul cinefil, fiind programate  trei proiecții de film în Sala Mare. Primul, de la ora 16:00, va fi filmul documentar „Marea Unire, România la 100 de ani”, o producție Agerpres. Materialul punctează, pe lângă Ziua de 1 Decembrie 1918, şi actele premergătoare Marii Uniri. De asemenea, arată cum a fost împărţită România Mare şi care a fost impactul economic, cultural, dar şi în viaţa de zi cu zi a românilor de peste hotare.

Un eveniment cu însemnătate deosebită este și proiecția de la ora 18:30 a filmului „Trenul fantomă” cu actorul Tony Bulandra în rol principal, film realizat în 1933, foarte reușit în generarea suspansului. Această proiecție de gală va fi prezentată de criticul de film Irina Margareta Nistor.

Seara continuă de la ora 20:00, cu filmului inspirațional „Cobo râm la prima”, în regia lui Tedy Necula. El este primul regizor cu dizabilități din România. Povestea lui de viață inspiră audiențe largi în cadrul speech-urilor inspiraționale pe care le ține sau prin filmele sale. „Coborâm la prima este o poveste inspirațională pe care o trăim în fiecare zi. Suntem în metrou așa cum suntem și în lume, unii lângă alții. Nu este un film despre Colectiv, dar viața nu poate nega evenimentul. Sunt povești paralele din viețile mai multor oameni care se întâlnesc într-o zi cu o semnificație specială pentru unii.”

Toate aceste proiecții de film au acces gratuit, în limita locurilor disponibile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *