vineri , 17 ianuarie 2020
Home / SPORT / REGAL PENTRU IUBITORII SPORTURILOR CU MOTOR: TÂRGOVIŞTE GĂZDUIEŞTE ÎN WEEKEND A VII-A ETAPĂ A CAMPIONATULUI NAȚIONAL DE OFF ROAD

REGAL PENTRU IUBITORII SPORTURILOR CU MOTOR: TÂRGOVIŞTE GĂZDUIEŞTE ÎN WEEKEND A VII-A ETAPĂ A CAMPIONATULUI NAȚIONAL DE OFF ROAD

La sfârşitul acestei săptămâni, Târgovişte  va fi  pentru a VI-a oară gazdă a unei etape a Campionatului Național de Off Road. Concursul va avea loc  în perioada 31 Octombrie – 3 Noiembrie , când Clubul Off Road București CORB 44 organizează cea de a VII-a etapa din calendarul competițional 2019, in parteneriat cu Primăria Municipiului Târgoviște, Instituția Prefectului Dâmbovița, Consiliul Județean Dâmbovița și Regia Națională Romsilva.

Echipa de organizare CORB44 promite și pentru acest an trasee inedite care vor pune la încercare atât abilitățile de pilotaj cât și pe cele de navigare, pentru toate clasele sportive Standard A, B și C, Open, SSV, Extrem cât și pentru cele două clase Promo și Hobby. Fiecare zi de competiție are, pentru toate clasele, diferențiat ca dificultate, trasee între 60 și 90 km lungime.

Este al șaselea an cand CORB 44 organizeaza etape în Campionat iar anul acesta, clubul sportiv vine și cu o surpriză pentru concurenții ce nu au reusit să își pună la punct mașinile pentru a participa în cadrul Campionatului. Se ofera astfel șansa de a parcurge traseele clasei Standard cot la cot cu echipajele deja consacrate ale acestui sport, dacă se înscriu la clasa Promo în cadrul CORB Adventure Days 2019 powered by FORD TRUCKS. Pentru a putea participa la această clasă, care nu punctează în cadrul Campionatului  National, mașinile trebuie sa respecte specificatiile tehnice ale masinilor  de la clasa Standard, dar NU trebuie să fie dotate cu rollcage sau rollbar.

Clasa Hobby este tratată și în acest an ca o clasă pentru începători, antrenament pentru navigatori și verificare a capacității fiecăruia de a participa, in echipa, la clasele superioare din cadrul Campionatului, oferind astfel ocazia concurenților de a se acomoda cu atmosfera unei etape și cu viitorii adversari. Copiloții vor avea ocazia să navigheze pe road book, dar ca masură de siguranță li se va oferi și track pentru confirmarea pozițiilor. Traseul va fi unul foarte apropiat ca nivel de dificultate de clasa Standard, în consecință vor putea intra în teren numai masini de teren cu tracțiune 4×4 și anvelope cu profil minim AT.

În cadrul conferinţei de presă susţinută de Roxana Ciuhulescu, Silviu Bulugioiu şi Cătălin Milea, toţi trei membri în staff-ul tehnic,  au fost oferite şi alte amănunte cu privire la premierele etapei care începe joi, cu înscrierea concurenţilor , continuă vineri şi sâmbătă pe traseele atent alese, duminică dimineaţa fiind programată proba de trial. Până la această dată şi-au anunţat participarea 40 de echipaje, între care campionii de anul trecut dar şi două echipaje bine cotate din Bulgaria. Clasa “Hobby” a fost menţinută ca o clasă pepinieră, pentru a permite cât mai multor pasionaţi să practice acest sport, să se familiarizeze cu condiţiile de concurs. Parcul de maşini va fi instalat în zona “Class Park”, de unde se va pleca în coloană, vineri dimineaţa, spre zona de start din vecinătatea haldelor de zgură de la Şotânga. Concursul de trial va avea loc duminică , de la ora 9, în locaţia din anii trecuţi, fiind invitaţi toţi iubitorii sporturilor cu motor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *