luni , 24 februarie 2020
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Rocada bădălăilor

Rocada bădălăilor

Primul CEx cu Marcel Ciolacu “la pupitru” a adus confirmarea că în PSD nu se va schimba mare lucru. Sigur, conducerea este interimară şi asta ar putea scuza oarecum “timiditatea” cu care au fost abordate cele mai grele probleme, începând cu  îndepărtarea acelora care au adus mari prejudicii de imagine partidului. În schimb Ciolacu a părut mai ferm în ce priveşte izolarea personajelor incomode, în perspectiva alegerilor statutare.

A scăpat astfel basma curată  Niculae Bădălău , a cărui sancţionare nici măcar n-a mai fost supusă la vot! A renunțat doar  la funcția de vicepreședinte interimar, în favoarea finului său, Marian Mina, nu și  la conducerea organizației Giurgiu.
Merită redată în acest context jalnica declaraţie, slugarnică şi perfidă în acelaşi timp, făcută de baronul de Giurgiu înainte de CEx:”Aș începe din nou să îmi cer scuze pentru acele declarații. Regret contextul și formularea nefericită. E clar că eu nu gândesc așa, cine ma cunoaște știe asta. Eu prețuiesc toți românii. Eu am spus ce aveam de spus și îmi cer scuze.”

Nimic altceva decât o minciună sfruntată. Ce Context? Care formulare nefericită? Cum poate să mintă că nu gândeşte aşa când a recidivat în dispreţul său faţă de cei care se spetesc muncind în străinătate, să ajute inclusiv rudele rămase acasă?

Absolut dezamăgitoare şi declaraţia lui  Dumitru Buzatu, lider PSD Vaslui, la trei zile după ce s-a adresat cu “măi tembielule” unui contestatar: “Ideea este că ar fi bine să îi sancționăm pe toți aceia care câștigă alegerile. Să inversăm atitudinea noastră și să ținem cont de ceea ce, la o șuetă, într-un cadru care nu era destinat dezbaterii publice, câte un om mai scapă câte o afirmație. Nu cred că vreți să ne spuneți ce să gândim. Vă spun ce cred. Dacă cineva stă la o discuție cu altcineva, nu cred că trebuie controlată discuția respectivă.”

O declaraţie la fel de tembelă, o inepţie şi în acelaşi timp încă o sfidare. Plus o gravă fractură de logică pentru că, e de părere acest buzat, ce spune un bădălăul la o şuetă, “la o discuţie cu altcineva”  nu ar fi destinat opiniei publice. Nu contează că s-a mai pişat o dată pe trei milioane de români, contează doar că a obţinut cele mai multe voturi în Giurgiu.

În rest nimic de semnalat, poate doar data următorului congres, 29 februarie. Oare ce s-ar fi întâmplat dacă 2020 nu ar fi fost an bisect?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *