sâmbătă , 20 iulie 2019
Home / EDUCAȚIE / “ROMÂNIA MARE – UN VIS DEVENIT REALITATE” EDIȚIA A VII-A

“ROMÂNIA MARE – UN VIS DEVENIT REALITATE” EDIȚIA A VII-A

 La Muzeul de Istorie a început în această dimineaţă Concursul “România Mare- un vis devenit realitate”, o activitatea de tradiție , dedicată Zilei Naționale a României –  1 Decembrie.

Evenimentul este organizat de  Colegiul Naţional “Constantin Cantacuzino” – Târgovişte, în parteneriat cu  Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească”, Consiliul Județean Dâmbovița, Universitatea Valahia din Târgoviște, Societatea de Științe Istorice din România- Filiala Dâmbovița, și Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

În prima parte a zilei a fost organizat un concurs dedicat semnificației zilei de 1 Decembrie 1918, cu  participarea echipajelor  provenite din unitățile liceale din județul Dâmbovița. Echipajele alcătuite din câte patru elevi vor  răspunde întrebărilor ce vizează teme de istorie precum Războiul pentru întregirea naţională şi Marea Unire din 1918.

Anul acesta, la a VII- a ediţie, sunt înscrise în concurs opt echipaje din Municipiul Târgoviște și orașul Găești, coordonate de profesorii de istorie de la clasă.

În cea de-a doua parte a activității cadrele didactice și elevii vor participa la sesiunea de comunicări științifice găzduită de Universitatea Valahia din Târgoviște.

Tot acolo va avea loc premierea participanților și a câștigătorilor, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” contribuind și în acest an substanțial la recompensarea elevilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *