joi , 23 mai 2019
Home / SOCIETATE / ROMANIA, UN FEL DE ŢARĂ BANANIERĂ A EUROPEI…

ROMANIA, UN FEL DE ŢARĂ BANANIERĂ A EUROPEI…

      Oarecum surprins, primarul oraşului-staţiune Sinaia, Vlad Oprea, a declarat că unii invitați din străinătate, participanţi la nunta  nepotului fostului rege Mihai, au venit fără prea mari aşteptări, fiind aproape convinşi  că România este o țară bananieră. ”Foarte mulți erau surprinși de cum arată Sinaia, de cum arată România, se așteptau la cu totul altceva”, a spus Oprea, şi el invitat la evenimentul monden. Acesta a mai adăugat că a văzut mulţi invitaţi străini ai prinţului Nicolae surprinşi, care se așteptau la cu totul altceva, la o țară sălbatică, la o țară înapoiată şi credeau “că suntem în Europa decât cu numele”.

        O realitate spunem noi destul de dureroasă, la aproape trei decenii de la Revoluţie şi 11 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, care are la origine mai multe cauze destul de diferite. Am putea pleca de la ignoranţa unora dintre cei “de sânge albastru”, convinşi, fără un temei real, că ar fi buricul Pământului. Este apoi rezultatul direct al lipsei unei promovări decente şi consistente în acelaşi timp al imaginii României în străinătate. Care trebuie făcută cu ambasadori cum sunt foştii şi actualii mari campioni, savanţii şi artiştii recunoscuţi şi nu cu politruci puşi în funcţii călduţe, care ştiu doar să verifice dacă le-a intrat salariul baban în cont.

Vorbim apoi de prostul renume cu care România s-a pricopsit pe urma “exportului” masiv de criminalitate, nominalizând aici despre  organizată, prostituţia, tâlhăriile şi cerşetoria cu car conaţionali ai noştri au speriat lumea civilizată. Tot pentru o culpă oarecum similară pate fi acuzată şi clasa politică, abonată déjà la prostul obicei de a-şi externaliza conflictele.

       P.S. Poate că impresia unora despre România, aşa demonizată cum apare în exterior, ar fi fost corectată şi mai apăsat dacă la nuntă ar fi participat şi mătuşa Margareta, la braţ cu soţul, Radu Duda, cum ar fi fost creştineşte. Să arate că omenia şi legăturile de sânge sunt mai presus de bârfele de palat ori uriaşa moştenire care- o poate confirma orice om de bun simţ- ar trebui să revină în primul şi-n ultimul rând poporului român…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *