miercuri , 16 octombrie 2019
Home / ECONOMIC / ROVANA PLUMB PREZIDEAZĂ REUNIUNEA INFORMALĂ A MINIȘTRILOR RESPONSABILI CU POLITICA DE COEZIUNE

ROVANA PLUMB PREZIDEAZĂ REUNIUNEA INFORMALĂ A MINIȘTRILOR RESPONSABILI CU POLITICA DE COEZIUNE

Politica de Coeziune în agenda strategică a liderilor pentru perioada 2019-2024

Președinția României la Consiliul Uniunii Europene se desfășoară sub deviza „Coeziunea, o valoare europeană comună” și pune accentul pe unitatea dintre Statele Membre UE și pe importanța reducerii decalajelor economice, sociale și teritoriale la nivelul UE.

Dezbaterea are loc înaintea Summit-ului de la Sibiu din 9 mai 2019, un moment important în proiectarea unei Europe mai puternice, mai unite, mai coerente și mai democratice. În cadrul Summit-ului va fi prezentat Raportul final al Cartei albe privind viitorul Europei, adoptată de Comisia Europeană în data de 1 martie 2017. Totodată, Comisia a prezentat, în data de 30 ianuarie 2019, un document de reflecție privind o Europă mai sustenabilă până în 2030, care încurajează discuția referitoare la modul în care să fie urmărite obiectivele de dezvoltare durabilă în UE.

Coeziunea economică, socială și teritorială a Uniunii reprezintă bazele pentru dezvoltarea echilibrată și durabilă, consolidează UE în fața crizelor globale, sprijină competitivitatea economică, justiția socială și promovează o mai bună calitate a vieții pentru cetățenii europeni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *