Acasă EDUCAȚIE Rușinos: Numeroși profesori refuză să țină cursurile online pe motiv că nu le-a dat statul laptop-uri ori tablete

Rușinos: Numeroși profesori refuză să țină cursurile online pe motiv că nu le-a dat statul laptop-uri ori tablete

de adrian

Debutul de an școlar, în condiții cu totul și cu totul speciale, a stârnit mari controverse, subiectul fiind politizat peste măsură. S-a pus accent, firește, pe asigurarea resurselor pentru respectarea măsurilor de protecție împotriva infectării elevilor și cadrelor didactice cu temutul COVID-19 și s-a dat mai puțină atenție pe organizarea procesului educațional în sine. Iar ca o consecință a delăsării la nivel central, vorbind aici de conducerea MEC, dacă elevii n-au primit tabletele promise astă primăvară, nici profesorii care aveau nevoie n-au fost pregătiți din timp. Prin urmare, după șase luni de vacanță, abia acum sunt școliți zeci de mii de profesori, dintre care 800 din Dâmbovița, pentru a face față cerințelor învățământului la distanță. Aceștia urmează cursuri pentru a se familiariza cu tehnicile și metodele de interacțiune online cu elevii.
Foarte grav este însă faptul că sunt profesori care refuză pur și simplu să țină orele online, pe motiv că nu au primit de la școală laptopuri sau tablete. O atitudine care nu le face cinste, mai ales că vorbim despre cadre didactice din  unități de top, din Municipiul Târgoviște, unde, printre altele, se cer părinților o groază de bani pentru te miri ce… Mai clar, respectivii profesori predau numai la clasă, pentru jumătate din elevi (cei prezenți fizic),  ceilalți elevi fiind forțați să piardă timpul acasă. Este o formă de presiune exagerată și poate că n-ar fi rău un răspuns pe măsură din partea superiorilor ierarhici, anume să li se acorde doar jumătate din salariu. Este rușinos și un comportament dezagreabil în raport cu elevii care au așteptat ca niciodată începerea școlii, ca să fie dezamăgiți chiar din primele zile după 14 septembrie!!!
 

You may also like

Lasă un Comentariu