Acasă ADMINISTRAȚIE Ruta alternativă Târgovişte-Bucureşti, modernizată la Sfântu’ Aşteaptă

Ruta alternativă Târgovişte-Bucureşti, modernizată la Sfântu’ Aşteaptă

de adrian

Întrebat în legătură cu stadiul  implementării proiectului de reabilitare-modernizare a DJ 720 Moreni- Târgovişte şi DJ 711 Ulmi-Băleni-Bujoreanca-DN 1A, cel mai mare obiectiv de infrastructură rutieră, finanţat din fonduri europene nerambursabile, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a declarat că, “în cel mai fericit caz” procedurile de achiziţie vor fi încheiate la sfârşitul lunii august. În situaţia formulării unor contestaţii, practică destul de des întâlnită în cazul licitaţiilor de asemenea amploare, şansele realizării acestei investiţii esenţiale pentru dezvoltarea economică a judeţului scad dramatic.
Am intrat în ultimul an al actualului exerciţiu financiar comunitar şi , chiar în situaţia în care fondurile pot fi utilizate până în 2023, este totuşi greu de crezut că lucrările ar mai putea fi încheiate la timp, astfel încât Dâmboviţa să nu piardă banii europeni.
Necazurile celor care circulă zilnic sau ocazional pe acest traseu, nu se opresc aici. Dincolo de grava întârziere, odată aprobat proiectul de modernizare  nu pot fi făcute alte lucrări de reparaţii mai consistente pe DJ 711, ajuns într-o stare jalnică, în special pe raza Comunei Comişani, unde s-a lucrat timp de câţiva ani la reţeaua de canalizare. Este al doilea proiect major pe infrastructura de transport, după DN 71, aproape să fie tras pe linie moartă, în condiţiile în care, la un moment dat Dâmboviţa a dat inclusiv ministrul Fondurilor Europene.

You may also like

Lasă un Comentariu