duminică , 21 aprilie 2019
Home / EDUCAȚIE / S-a deschis Târgul Ofertelor Educaţionale – 2018

S-a deschis Târgul Ofertelor Educaţionale – 2018

         În această dimineaţă, la  Muzeul de Istorie  s-a  deschis  Târgul Ofertelor Educaționale ale liceelor dâmbovițene. Au participat prof. Sorin Ion- inspector şcolar general, Gabriela Istrate şi Cristina Stroe- inspectori şcolari general adjuncţi, directori de licee, cadre didactice şi, bineînţeles, foarte mulţi viitori absolvenţi de clasa a VIII. În următoarele zile, fiecare unitate de învățământ  va prezenta celor interesaţi planul de școlarizare, specializările și numărul de locuri, oportunitățile de studiu și elementele de identitate, rezultatele și proiectele școlii. Timp de o săptămână, elevii claselor a VIII-a sunt așteptați la târg pentru a se informa, a lua o decizie în funcție de oferta prezentată, într-un efort conjugat (școală-familie) de a-și definitiva opțiunea în acord cu propriul potențial. Pentru anul școlar viitor, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița și-a propus ca prioritate managerială diversificarea ofertei educaționale în ceea ce privește admiterea în învățământul liceal,învățământul profesional și învățământul dual de stat. Oferta educațională proiectată pentru 2018-2019 asigură viitorilor liceeni fundamentul uneiinserții profesionale în funcție de aptitudini și formarea competențelor necesare secolul al XXI-lea.

În acord cu aceste premise, Planul de școlarizare la nivelul Județului Dâmbovița este generos, cuprinzând o largă paletă de specializări, conform propunerilor primite din partea liceelor. Pentru învățământul tehnologic au fost prevăzute specializările: economic, comerț, turism și alimentație, producție media, protecția mediului, electronică și automatizări, mecanică ș.a. Pentru toate specializările din filiera tehnologică s-au aprobat, la nivelul județului Dâmbovița, 1652 locuri pentru învățământul de zi și 112 locuri pentru învățământul seral.

Pentru învățământul profesional, s-au aprobat 1036 de locuri, calificările profesionale fiind foarte diverse:mecanic auto, electromecanic utilaje și instalații industrial, cofetar, confecționer produse textile, ospătar, bucătar, mecanic agricol, strungar, sculer matrițer ș.a.

În învățământul dual sunt repartizate 84 locuri, corespunzător celor 3 clase, 2 la Liceul Tehnologic ”Nicolae Ciorănescu” Târgoviște și 1 la Liceul Tehnologic ”Iordache Golescu” Găești, în parteneriat cu Artic S.A. Un alt segment important al ofertei educaționale la nivelul județului este acela al învățământului liceal, filiera teoretică și filiera vocațională, unde sunt  planificate 1904 locuri la filiera teoretică și 336 la filiera vocațională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *