Acasă ACTUALITATE S-a devalorizat ”leul de Târgoviște”!?

S-a devalorizat ”leul de Târgoviște”!?

de adrian

Incredibilul episod cu leul care ar fi umblat slobod pe la Priseaca și Romlux  a scos în evidență și o componentă mai puțin plăcută: autoritățile implicate s-au dovedit o dată în plus nepregătite, incapabile să facă față unor situații neprevăzute. Plus opacitatea și apetența de a mușamaliza tot ce nu dă bine la imagine dar în mod special în fața șefilor de la București.

Vineri dimineața, la aproape 24 de ore de la primul mesaj de alertă, nu se mai știa nimic oficial. Se merge pe supoziții în timp ce Jandarmeria, Poliția și ISU tac adânc, în condițiile în care, cotidian, suntem asaltați cu comunicate  ori de câte ori e prins un găinar, se taie o amendă ori e stins câte un coteț. Nu suntem sarcastici dar asta este realitatea, una anormală în opinia noastră.

Pentru că nu este normal ca zeci de oameni să scotocească o zi întreagă, să fie aduși câini de urmă, să fie ridicate drone și apoi să nu se mai transmită nimic. Și nu că ar fi fost cine știe ce de spus: ori este un leu în libertate, varianta cea mai rea, ori că a fost o alarmă falsă și aici ar fi de tras la răspundere cei care s-ar fi ținut de glume proaste. Tăcerea care învăluie acest subiect nu aduce însă nimic bun . Este menținută o stare de incertitudine, plus că sunt alimentate tot soiul de supoziții. Pentru simplul motiv că, așa cum am mai spus, există precedente.

Nu a explicat nimeni de ce Târgoviștea a fost survolată noaptea trecută, în mai multe rânduri, de un elicopter de mici dimensiuni și nici de ce s-au îndesit patrulele. Ne-am înarmat însă cu răbdare și, în ce ne privește, nu punem punct subiectului chiar dacă sunt atâția gata să arunce batista pe țambal. Vom reveni pe măsură ce vom avea informații credibile fie și despre o eventuală depreciere galopantă a „leului de Târgoviște”!

 

You may also like

Lasă un Comentariu