marți , 29 septembrie 2020
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / S-a încheiat şi era “Dăncilă”; la PSD începe… resetarea

S-a încheiat şi era “Dăncilă”; la PSD începe… resetarea

 

După o repriză cam lungă de suspans  artificial creat şi  la o oră la care majoritatea românilor care obişnuiesc să meargă dimineaţa la serviciu puseseră de mult capul pe pernă, s-a anunţat finalul trist, chinuit, al erei “Dăncilă”. Au fost în total şase ore de ceartă şi cotonogeli pe sub masă, cu telefoane bruiate, să nu răsufle nimic din dramoleta care s-a consumat la etaj ,să nu mai audă jurnaliştii strigătele şi urletele, cum s-a întâmplat săptămâna trecută, când “consensul” s-a întâmplat într-o şedinţă ţinută la parterul impunătorului sediu din Kiseleff.  De atâta timp, plus funcţia de preşedinte la organizaţia de femei şi promisiunea fermă a unui loc eleigibil pentru viitoarele alegeri parlamentare, a fost nevoie pentru a o convinge pe Viorica Dăncilă să-şi anunţe la finalul CEx-ului demisia din funcția de președinte al Partidului Social Democrat. Nu intrăm în amănunte vizavi de “gestul de demnitate, nu de slăbiciune”, dar tot legat de “foşti” mai notăm ieşirea urâtă din scenă a discotecarului, un Orlando Teodorovici roşu de mânie, ameninţând că îşi va da partidul în judecată.

A urmat scenariul déjà cunoscut, pus în scenă ori de câte ori PSD a pierdut alegerile prezidenţiale: odată mătrăşiţi candidatul perdant şi apropiaţii săi,  şefia a revenit celui care a săpat cel mai tare la temelie, în cazul de faţă  Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților şi, reamintesc cei cu ţinere de minte, fost tovarăş de vânătoare al lui Omar Hayssam. Mâna dreaptă, adică noul secretar general va fi  Paul Stănescu, funcţia de preşedinte executiv este temporar desfiinţată şi un congres PSD ar urma să fie organizat în februarie, Ciolacu bătând monedă pe „nevoia unei resetări a partidului”. “Curat resetare, coană Viorico”, am spune, parafrazându-l pe Nenea Iancu, la o privire sumară asupra listei cu noua şefime,  mahări care n-au lipsit niciun moment de la butoane, doar că au avut dregătorii mai mititele: Bădălău, Dan Nica, Manda, Zetea, Gâdea, de la Teleorman ori Firea, “unsă” vicepreşedinte după ce a înfrânt pe toată linia la Bucureşti.

Cam aşa a decurs “noaptea cuţitelor lungi” în varianta mioritică, cu grija primordială a noului lider de a spune ţării (vorbind aici de poporul pesedist) că nu a picat niciun cap şi déjà lustruitul mesaj de unitate şi consens între cei care tocmai îşi săriseră la beregată.

P.S. Ce să mai priceapă oare cetăţenii care au crezut cu adevărat în Viorica Dăncilă, cam trei milioane plus câteva sute de mii la număr, acum, după ce au trecut-o pe linie moartă tocmai colegii care au urcat-o pe ditamai piedestalul şi au zugrăvit-o luni de zile ca pe un fel de eroină, singura în stare să salveze ţara de la pieire ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *