„Sănătate pentru Dâmbovița” rămâne un punct de interes major pe agenda administrației județene condusă de președintele Corneliu Ștefan! Ca dovadă, marți, 4 iunie, ziua în care se împlinesc 512 ani de atestare documentară a județului Dâmbovița, în prezența ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, a fost inaugurată noua clădire a Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.
Este materializarea unui proiect al Consiliului Județean Dâmbovița, cu o valoare de aproximativ 20,5 milioane de lei, din care 13 milioane fonduri europene nerambursabile, și prin care a fost construită o clădire modernă cu trei etaje, care adăpostește peste 20 de cabinete, toate dotate cu echipamentele și mobilierul necesare.
Este a doua investiției la Spitalul Județean de Urgență inaugurată de Consiliul Județean Dâmbovița în decurs de o lună, după ce , în prezența premierului Marcel Ciolacu și a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, a fost inaugurată Secția de Cardiologie, dotată cu un aparat angiograf .
Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița:
„Astăzi, 04 iunie, când se împlinesc 512 ani de la atestarea documentară a Județului Dâmbovița, inaugurăm un ambulatoriu nou la Târgoviște, în cadrul Spitalului Județean de Urgență. O clădire de 3 etaje, o clădire dotată, o clădire la standarde europene. Un proiect al Consiliului Județean Dâmbovița finanțat prin Programul Operațional Regional. 13 milioane de lei din Programul Operațional Regional – diferența din bugetul propriu al Consiliului Județean Dâmbovița. Astăzi avem deosebita plăcere și onoare să avem alături de noi pe domnul Ministru al Sănătății, domnul Alexandru Rafila, la inaugurarea și la finalizarea acestor lucrări deosebit de importante ținând cont că acum două săptămâni, tot în prezența Ministrului Sănătății și a Prim-ministrului României am inaugurat secție de cardiologie unde am montat un angiograf, aceste proiecte făcând parte din planul investițional din cadrul CJD. Vreau să-i mulțumesc domnului Ministru pentru prezență. Așa cum am spus este a doua oară în două săptămâni la Târgoviște. Vreau să-i mulțumesc pentru sprijinul pe care ni-l acordă și am avut mai devreme o discuție împreună cu conducerea Spitalului pentru dotarea acestui ambulatoriu de specialitate. Vreau să mulțumesc conducerii SJU Dâmbovița și bineînțeles tuturor cadrelor medicale prezente aici, celor care nu au putut să participe și, bineînțeles, așa cum am făcut-o de fiecare dată, o fac și astăzi: le mulțumesc pentru tot ceea ce fac zilnic pentru sănătatea dâmbovițenilor. Mulțumesc pentru prezență Primarului Municipiului Târgoviște, domnului Cristian Daniel Stan, domnului senator Titus Corlățean, doamnei Prefect Claudia Gilia, domnului deputat Ionuț Vulpescu, doamnei deputat Carmen Holban, domnului deputat Radu Popa, colegilor mei, celor doi vicepreședinți Cristea Luciana și Jijiie Antonel care au muncit alături de mine la acest proiect deosebit de important și, bineînțeles colegilor mei din aparatul tehnic din Consiliul Județean Dâmbovița, membrii unității de implementare a acestui proiect.”
Alexandru Rafila, ministru al Sănătății:
„Mă bucur să revin în scurt timp aici la dumneavoastră la Târgoviște. Suntem împreună, reprezentanții din Parlamentul României ai comunității dâmbovițenilor, primarul localității. Mă bucur să văd că lucrurile se desfășoară rapid în direcția bună, în ceea ce privește modul de abordare al serviciilor medicale în județul Dâmbovița. Un lucru important cred pentru toată lumea este faptul că serviciile acestea ambulatorii sunt cele care reprezintă viitorul și în România, la fel ca în multe alte țări. Progresele tehnologice permit în momentul de față diagnosticul și tratamentul în condiții ambulatorii a pacienților. Și mă refer aici la o categorie de pacienți care este specială pentru noi și cred că pentru toată lumea, pentru familii. Mă refer la pacienții oncologici care vor avea aici condiții foarte bune de tratament, în localitate. Partea de chimioterapie, m-am interesat și apropo de structura de personal calificat și ea există; există 5 medici oncologi, dar sigur și alte specialități medicale sunt aici prezente în cele 22 de cabinete.
Dumneavoastră mi-ați mulțumit acum pentru prezență, eu sper să avem ocazia să dotăm într-un timp cât mai scurt aceste cabinete pentru că, dincolo de clădire și mobilier, avem nevoie de o dotare specifică fiecărei dintre specialitățile care-și desfășoară activitatea aici, pe de o parte. Și, pe de altă parte, sigur să putem să dezvoltăm partea de resursă umană. Am discutat, ca urmare a întâlnirii noastre anterioare și cu domnul Rector al Universității de Farmacie și Medicină Carol Davila din București să vedem dacă acele proiecte pentru transformarea acestui spital într-un spital clinic și înființarea unei facultăți de asistente medicale și de moașe aici în Județul dumneavoastră, aici la Târgoviște. este fezabilă și cred că este sub toate condițiile cât să putem să avem și o politică de resurse umane și de creștere a calității actului medical și, nu în ultimul rând, de o chestiune care atrage personalul medical, creșterea prestigiului profesional a celor care lucrează aici. Sunt foarte buni, dar e bine să putem să le dăm această posibilitate, să creștem nivelul acestui spital. Sunt convins că toată își dorește acest lucru. Mă bucur, felicitări și sunt convins că aceste realizări vor fi apreciate de toți dâmbovițenii. Nu mă refer neapărat la contextul acesta special, e un context electoral, știm cu toții, dar ca orice om serios sau ca orice responsabil serios pentru sănătatea comunității sunt convins că autoritățile locale, cele județene, cele municipale, dar și parlamentarii dumneavoastră vor avea o activitate responsabilă permanentă, dincolo de acest moment. Ne dorim cu toții să traversăm cu bine și cu succes, de ce să nu spunem acest lucru, dar în mod evident noi ne facem cu toții datoria în interesul comunităților de care suntem legați.
Sigur, eu ca Ministru al Sănătății sunt responsabil direct sau indirect pentru toate județele, dar vă asigur că Județul Dâmbovița reprezintă un județ important pe harta României în ceea ce privește modul de abordare a serviciului de sănătate.”
Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște:
„Investițiile în sănătate și în educație sunt cele mai corecte pentru comunitatea locală. Iată că la Târgoviște au o periodicitate bilunară. Cel puțin investițiile în sănătate. Acum aproximativ două săptămâni am mai discutat de o investiție deosebit de importantă și cred că comunitatea locală este cea care este principala beneficiară a ceea ce se întâmplă aici. Cred că acesta este lucrul cel mai important și pe care trebuie să punem accent.”
Structura noii clădiri a Ambulatoriului este următoarea:
PARTER
-Cabinet boli nutriție;
-Cabinet Diabet;
-Sală gipsare;
-Cabinet urologie cu Sală de tratament și spațiile conexe aferente.
ETAJ 1
-Cabinet oftalmologie;
-Sală de tratament oftalmologie;
-Cabinet cardiologie și sălile conexe: Sală test efort, Eco doppler și Sala EKG;
-Laborator endoscopie superioară;
ETAJ 2
–Cameră recoltare;
–Cabinete oncologie;
-Saloane de chimiotrapie echipate cu câte 4 posturi;
-Două saloane cu o capacitate de 5 paturi;
-Oficiu asistente.
ETAJ 3
–Cameră recoltare;
-Salon cu o capacitate de 4 paturi;
-Salon chimioterapie cu o capacitate de 8 posturi;
-Preparare citostatice.