miercuri , 19 iunie 2019
Home / INFO NAȚIONAL / SANITAS ANUNŢĂ PROTESTE DE STRADĂ ÎN LUNA MARTIE

SANITAS ANUNŢĂ PROTESTE DE STRADĂ ÎN LUNA MARTIE

       După colegii de la “Solidaritatea Sanitară” şi reprezentanţii Sanitas au anunţat că, de luna viitoare, încep mai multe acţiuni de protest în Bucureşti. Vor fi pechetate sediile ministerelor Muncii, Sănătăţii şi de Finanţe, fiind luată în calcul organizarea unui miting după 1 aprilie.

       Principala nemulțumire este legată de reducerea sporurilor personalului medical care lucrează în weekend sau de sărbători. Angajații se plâng că luna ianuarie nu le-a adus creșteri de venituri, așa cum prevede legea,  unii dintre aceştia reclamând chiar au încasat mai puțini bani. Este rezultatul aplicării OUG nr. 114/2018, care aduce modificări în ceea ce priveşte acordarea sporurilor dar şi al legisleţiei ambigue, care lasă loc de interpretări şi nici nu este-spun sindicaliştii, uniform aplicată.
        Conform calendarului stabilit, până pe  1 martie se va proceda la convocarea comisiilor de dialog la prefecturile judeţene şi a Municipiului Bucureşti iar pe 6 martie va fi pichetat sediul Ministerului Finanţelor Publice. La aceste proteste vor participa şi membri ai Sanitas Dâmboviţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *