sâmbătă , 24 august 2019
Home / SOCIETATE / ŞASE CINCINALE FĂRĂ CEAUŞESCU

ŞASE CINCINALE FĂRĂ CEAUŞESCU

          “Nicolae Ceauşescu (n. 26 ianuarie 1918, Scorniceşti, România[2] – d. 25 decembrie 1989, Târgovişte,România) a fost un politician român, secretar general al Partidului Comunist Român, şeful de stat al Republicii Socialiste România din 1967 până la căderea regimului comunist, survenită în 22 decembrie 1989.

La 22 decembrie 1989, printr-un decret al CFSN  semnat de Ion Iliescu, a fost constituit Tribunalul Militar Excepţional. La 25 decembrie 1989, soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost judecaţi de acest tribunal în cadrul unui proces sumar, condamnaţi la moarte şi executaţi la câteva minute după pronunţarea sentinţei.”- cam astea sunt informaţiile, extrem de condensate, care apar în enciclopedii, despre monstrul care a chinuit, susţinut de camarila de partid, aproape 22 de milioane de oameni.

Un psihopat care şi-a tinut poporul în foame şi frig, aproape în condiţii de sclavie, în timp ce el şi apropiaţii săi trăiau faraonic. A ras de pe faţa pământului biserici şi a lăsat fără case sute de mii de proprietari, pe care i-a înghesuit mai apoi în adevărate ghetouri. A luat oamenilor mâncarea de la gură şi a lăsat copii fără lapte şi scutece. Am readus în memorie toate acestea, o parte infimă a abuzurilor , cu dedicaţie pentru cei care îl vor plânge  mâine, la o sută unu ani de la naştere şi 30 “de jale”, profitori ai regimului dictatorial sau inşi incapabili să se adapteze unui regim democratic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *