Acasă CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL SC RALEX PUCIOASA, O TRANSLAȚIE REMARCABILĂ DE LA PRODUCȚIA “CIVILĂ” LA ECHIPAMENTE DE PROTECȚIE ANTI COVID-19 DE CEA MAI BUNĂ CALITATE

SC RALEX PUCIOASA, O TRANSLAȚIE REMARCABILĂ DE LA PRODUCȚIA “CIVILĂ” LA ECHIPAMENTE DE PROTECȚIE ANTI COVID-19 DE CEA MAI BUNĂ CALITATE

de STIRI TARGOVISTE DAMBOVITA

Până la un punct, spunem noi de răscruce pentru întreaga țară și omenire, SC Ralex Pucioasa era doar o poveste de succes, ca atâtea altele, în care viziunea, munca și determinarea personalului, începând cu managerul și până la cel din urmă salariat, învinseseră piedicile de tot felul, într-un domeniu în care concurența este acerbă, vorbind aici de confecțiile textile. O societate comercială  înființată  încă din  1992, de către Chelu Nicolae, deci o firmă cu tradiție într-un oraș  renumit cu ani în urmă nu numai pentru valențele de stațiune balneară ci și pentru calitatea deosebită a produselor care ieșeau pe porțile fabricilor Trainica și Textila. De 15 ani, responsabilitatea  creșterii și îmbunătățirii producției apasă pe umerii tânărului manager  Răzvan Chelu, nimeni altul decât fiul celui care a pus piatra de temelie. Iar firma a excelat având ca domeniu de activitate producția de lenjerii pentru pat ,pilote matlasate ,perne ,cuverturi, toate pentru clienți de top precum    Metro Cash&Carry Romania,Auchan Romania,Romania Hypermarche ( Cora ) ,Infinity,Concept Shop Online, ca să nominalizăm numai câțiva dintre aceștia.
Totul a mers ca pe roate, cu perspective frumoase , până la începutul lunii martie, când a început să lovească tot mai crunt criza generată de pandemia COVID-19, efectele fiind efectiv devastatoare pe mai toate palierele vieții economice și sociale. A fost (și încă mai este) ceva cu totul  neprevăzut, o situație cu care nimeni nu s-a mai confruntat și pentru care nu existau la început reguli  ori  proceduri de urmat. Întregul mod de trai s-a schimbat peste noapte și au fost prinse pe picior greșit țări “grele” precum Italia, Spania, Marea Britanie, Olanda, chiar și Germania. Laolaltă cu ele, mult mai firava viață socio-economică din România a fost chemată să susțină  un adevărat  test de supraviețuire, de adaptare din mers pentru a face față  situaţilor nou apărute, care dau peste cap planuri, calcule, echilibrul.
 Ralex Pucioasa- o poveste de succes rescrisă pe un munte de omenie
În numai câteva zile, de un dramatism extrem, societatea a trecut de la festivismul zilelor de început de primăvară la teama vecină cu panica, premergătoare unor restricții cum nu mulți au mai trăit vreodată. A fost decretată starea de urgență iar printre primele victime ale perfidului coronavirus s-au numărat cu zecile de mii intreprinderile mici și mijlocii, care țin practic ecomomia în funcțiune. Nu a fost însă și cazul SC Ralex Pucioasa, unde au existat viziunea și voința necesare nu numai pentru supraviețuire dar și pentru a-i ajuta pe alții aflați în mare suferință.
Ajunși aici, îi dăm cuvântul managerului Răzvan Chelu:” Acum 45 de zile, când a început epidemia, am  primit din ce în ce mai putine comenzi, până am ajuns să ne confruntăm cu decizia  de a  inchide fabrica. Au fost momente grele pentru toți, pentru că nu este ușor să porți responsabilitatea  atâtor oameni, care au familii, copii de crescut…  Am decis totuși ca înainte  de a opri producția  să  încercăm să facem un bine societății, să ajutăm  comunitatea locală și nu numai ,  prin donarea a 5000 de  perne institutiilor din judetul nostru și în primul rând spitalelor din prima linie”- ne-a mărturisit domnul Răzvan Chelu. Am aflat la vremea respectivă de acel gest caritabil fără precedent și am   fost la fel de plăcut surprinși că lucrurile nu s-au oprit acolo.
Printr-o foarte bună colaborare cu primarul Constantin Ana au fost  donate 5000 de masti faciale, din bumbac, locuitorilor din Pucioasa, atenție, atunci când prețul acestor dispositive medicale crescuse amețitor. Pe șleau, în zile în care speculanți nenorociți făceau averi, Răzvan Chelu dona mii de măști medicale și făcea nopți albe gândind cum să ajute și mai mult, să mențină locurile de muncă. Dar spre norocul nostru,  nu toți sunt făcuți din același aluat…
Și a venit apoi continuarea firească: ”Eram pe punctul de a închide fabrica atunci când managerul unui spital din zonă ne-a rugat să confecționam combinezoane impermeabile, din țesătura  pe care o aveam pe stoc. Marfă de calitate, de la un furnizor extern care produce combinezoane pentru America, după cum  am aflat mai tarziu. Și așa am inceput producția în serie a combinezoanelor impermermeabile de unica folosință cât si refolosibile. Între timp am depus documentația pentru avizare la Ministerul Apărării Naționale, mai précis la   Centrul de Cercetare Stiintifica pentru Aparare CBRN si Ecologie , de unde am primit răspunsul  foarte repede , circa 48 de ore -multumim  și pe această cale, si am  primit aviz favorabil pentru ambele combinezoane.”
După acel prim impuls, fabrica s-a reprofilat rapid utilizând ca materie primă stocul de   ţesătură specială primită de la  furnizorul extern care se ocupa de producerea combinezoanelor pentru America. Producţia a fost repornită la Ralex Pucioasa, locul în care astăzi se fabrică  combinezoane impermeabile de unică folosnţă sau refolosibile, de care spitalele din toată țara au atâta nevoie.
Adevărate produse de top, prin prisma gradului de protecție asigurat și duratei îndelungate de folosință, sunt   combinezoanele medicale care au structura textilă alcătuită din două straturi , unul  100% poliester iar stratul 2 100% poliuretan.
Combinezonul fabricat la Pucioasa rezistă la peste 50 de utilizări.Acesta poate fi spălat la o temperatură de 90 de grade , poate fi sterilizat, cusăturile fiind sigilate şi lipite cu bandă. Și încă un aspect deloc de neglijat: raportul calitate preț, plus durata apreciabilă de utilizare, devansează net produse similare aduse cu mari cheltuieli din import. Ne permitem să adăugăm și faptul că este datoria noastră , a tuturor, să susținem economia locală! Comenzile pentru cei interesaţi se primesc la adresa societăţii din Pucioasa, judeţul Dâmboviţa Strada Fructelor nr 1-3,   sau direct  la numerele de telefon 0726331071 sau 0726331072.
Cam aceasta este povestea rescrisă a SC Ralex Pucioasa,  cu profesionalism, curaj și din dorința de a face bine, de a ajuta comunitatea. Mulțumim în numele dâmbovițenilor domnului Răzvan Chelu, care a ales să își reclădească afacerea pe un  fundament  de omenie, oferind în același timp un bun exemplu pentru antreprenorii  aflați în dificultate.


 

You may also like

Lasă un Comentariu