miercuri , 5 august 2020
STIRI PE SCURT
Numărul dâmbovițenilor decedați în urma infectării cu COVID-19 a urcat la 68Dâmbovița: 61,09% rata de promovare a concursului național de titularizareREGULI PRIVIND AFIȘAJUL ELECTORAL ÎN PERIOADA PRECAMPANIEI ELECTORALESolidaritatea nu ține cont de distanță!Cornel Ștefan, candidat PSD la Consiliul Județean:” Îndemn la decență, la calm. Niciodată nu voi lansa atacuri lCoronavirus 4 august 2020: peste 55000 de cazuri de la începutul pandemiei, din care 2043 din Dâmbovița!Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița, despre acuzațiile aduse de Radu Popa:” O înșiruire aberantă de minciuniJandarmii sancționează comerțul ambulantÎn toamnă, Cinematograful Independența va fi redat publicului târgovișteanDâmbovița- al treilea județ ca număr de cazuri active!Dâmbovița: 52 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individualăRadu Popa, vicepreședinte PSD Dâmbovița: În județ acționează un grup de interese transpartinic foarte influent,Dâmbovița:86 de candidați au obținut definitivarea și dreptul de practică în învățământul preuniversitarCei patru mușchetari au rămas…doiDâmbovița: 325 de locuri de muncă disponibile la această datăPSD Dâmbovița va iniția un dialog cu părinții și cu cadrele didactice, pentru redeschiderea școlilorCandidatul liberal Aurelian Cotinescu acuză conducerea Primăriei Târgoviște:”Nu există transparență, există o Coronavirus 3 august:7660 persoane internate cu COVID-19, din care 419 în stare gravă la ATIIncendiile de vegetație dau din nou de furcă pompierilorReplica liberalilor la acuzațiile PSD: Jale, nevoie mare!
Home / INFO NAȚIONAL / Schimbare de macaz … electoral

Schimbare de macaz … electoral

Deja tradiționalul sondaj electoral  realizat lunar de IMAS, la comanda Europa FM, a venit la sfârșitul lunii iunie cu câteva noutăți  care  nu sunt de ignorant, din contră. Concret,  pentru luna iunie, cifrele  indică o creștere ușoară pentru Partidul Națonal Liberal în intențiile de vot. Pe de altă parte, pentru liderii social democrați veștile sunt și mai proaste,  PSD fiind în scădere potrivit studiului.

Pe scurt, PNL a crescut de la 32,6% în luna mai, la 33%, un plus mic dar asta ar putea fi trecerea de la trendul descrescător care s-a manifestat pe tot parcursul primului semestru, spre unul ascendent. Este prima lună din acest an în care liberalii înregistrează un procentaj mai bun de la o lună la alta, după ce au scăzut constant,  de la acel neverosimil  47%.
La PSD, pierderea este destul de consistentă, partidul coborând  la 21,9% față de 23% în luna mai și un maxim de 25,8% pe care îl avea în februarie. Este greu de digerat o asemenea contra-performanță, partidul fiind în opoziție și în condițiile în care criza medicală și economică au erodat puternic încrederea în guvernanți. O explicație ar putea fi modul duplicitar, ambiguitatea cu care au fost abordate problemele majore, cu lideri care una au spus la televizor și alta au făcut în Parlament, unde dețin majoritatea.
Revenind la sondaj,USR crește în această lună, ajungând la 12,3%, după 11,6% luna trecută și un minim de 10% înregistrat în februarie iar PLUS e creditat cu 5,8% din opțiunile de vot. Pro România staționează , după mai multe creșteri consecutive care l-au adus la 11,2%, al patrulea în ierarhia politică.
Fără vizibilitate și cu poziții deloc echilibrate în chestiuni sensibile, UDMR scade și mai mult, la 3,4%, fiind ultima formațiune din clasamenul partidelor parlamentare, precedată doar de  ALDE, un partid aproape fleșcăit, căzut  pe penultimul loc, cu 3,7%, tot în scădere, după ce în luna mai înregistra 4,2% din intențiile de vot. Șanse de a face pragul electoral ar avea  PMP e creditat cu 4,7%. Marja de eroare este de 3,1 la sută.

Avem așadar o posibilă schimbare de macaz în ce privește trendul electoral, cu partidele de dreapta mult mai bine plasate și cu o stângă politică încă debusolată după înfrângerile categorice de anul trecut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *