duminică , 22 septembrie 2019
Home / EDUCAȚIE / ŞCOALA GIMNAZIALĂ BĂLENI, 150 DE ANI DE LA ÎNFIINŢARE

ŞCOALA GIMNAZIALĂ BĂLENI, 150 DE ANI DE LA ÎNFIINŢARE

A fost sărbătoare mare la Băleni: astăzi, de ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena s-au aniversat 150 de ani de la înfiinţarea primei şcoli, care a funcţionat neîntrerupt în localitate. Consiliul Județean Dâmbovița a fost  reprezentat de președintele Alexandru Oprea și vicepreședinții Luciana Cristea și Alin Manole, la  ceremonie fiind prezenţi şi parlamentarii dâmbovițeni Claudia Gilia și Corneliu Ștefan, inspectorul școlar general adjunct Cristina Stroe, inspectori școlari, Georgiana Niță, consilier județean, foști și actuali elevi și profesori, autorități locale și cetățeni ai comunei Băleni.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, i-a felicitat pe toți cei care își dedică viața continuării tradiției de 150 de ani a acestei unități de învățământ de prestigiu din zona de sud a judeţului, care s-a extins în timp, de la  școală primară, apoi  gimnazială, pentru ca în anii ’60 să fie înfiinţat şi liceul real – umanist, agroindustrial, teoretic, școală profesională,  în prezent liceu tehnologic, care școlarizează peste 1.200 de elevi.

Au mai susținut alocuțiuni inspectorul școlar Cristina Stroe, conducerea liceului, primarul comunei Băleni, Florea Mușat, foste cadre didactice și absolvenți ai acestei instituții de învățământ  care astăzi sunt profesori.

Primarul comunei Băleni, Florea Muşat, a amintit de sărbătorirea centenarului Şcolii Băleni, în anul 1969, an în care era elev în clasa a X-a la Liceul care astăzi poartă numele “Udrea Băleanu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *