vineri , 24 mai 2019
Home / SOCIETATE / Se inaugurează încă un sediu zonal al Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituţionalizat

Se inaugurează încă un sediu zonal al Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituţionalizat

       Rodica Vlaicu, preşedintele Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat, ne-a informat că, la sfârşitul săptămânii, va avea loc  inaugurarea unui nou  sediu zonal, din județul Suceava.

          “Prin deschiderea acestui sediu zonal dorim să venim în întâmpinarea cetățenilor și a agenților economici implicați în diferite tipuri de litigii civile cu o alternativă simplificată și flexibilă la procedura clasică de judecată, dar care are aceeași finalitate, respectiv o hotărâre definitivă și executorie. La servicile oferite de arbitrii din sediile zonale ale Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat pot apela atât justițiabili din România, cât și din afara țării, competența teritorială fiind nelimitată. Pentru a apela la serviciie acestei instituții, persoanele implicate într-o cauză civilă trebuie să încheie în prealabil o convenție arbitrală prin care să-și dea acordul ca disputa să fie soluționată în cadrul Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat.

          Alternativa oferită de Tribunalul Permanent de Arbitraj Instituționalizat are o serie de beneficii pentru justițiabili, respectiv rapiditate în soluționarea cauzei (timpul maxim de soluționare este de șase luni), costuri mai mici (taxele arbitrale sunt la jumătatea cuantumului taxelor de timbru judiciar), confidențialitate și posibilitatea dată părților de a-și alege arbitrii.” – a precizat Rodica Vlaicu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *