sâmbătă , 11 iulie 2020
STIRI PE SCURT
Săptămână neagră în Dâmbovița: Aproape 250 de cazuri noi și patru decese în șapte zileA DOUA ACȚIUNE DE COMBATERE A INSECTELOR PRIN PULVERIZARE AERIANĂ DIN ACEST AN LA TÂRGOVIȘTECandidatura deputatului Cornel Ștefan, președintele PSD Dâmbovița, la Consiliul Județean, anunțată oficialTârgoviște:A DOUA ACȚIUNE DE DEZINSECȚIE LA SOLCriza coronavirus 10 iulie-încă un bilanț sumbru în 24 de ore:592 cazuri noi, 236 pacienți în stare gravă la ATI,Președinte PNL Târgoviște:”PSD are ca unic scop destabilizarea la nivel guvernamental”12 ani de la acordarea titlului de Mitropolit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop NifonLa Vlădeni și Valea Lungă, drumuri modernizate în asociere cu Consiliul JudețeanCrucea Roșie-donație constând în aparate electrocasnice și mobilier pentru Secția de Boli InfecțioaseSpitalele din Moreni și Găești-spitale suport pentru pacienții cu forme ușoare sau asimptomaticiPro România nu votează proiectul de lege privind carantina și izolareaAvertismentul epidemiologilor:Nu minimalizați efectele infectării cu coronavirus!Primarul Constantin Dinu, apel către locuitorii Municipiului MoreniFocar de colectivitate cu 106 cazuri de infectare cu COVID-19 la ȚuicaniAnsamblul „Curtea Domnească” va fi închis parţial pentru lucrări de restaurare şi conservareCoronavirus 9 iulie 2020: Număr record-616 cazuri noi în țară, 66 în DâmbovițaCCD(orneanu) a dat liber la COVID-19 pe stradăExternarea pacienților la cerere și nerespectarea regulilor de distanțare fizică și igienă- printre cauzele amplifCostin Cozma, PSD Dâmbovița:“Promisiunile liberalilor dâmboviţeni sunt doar proiecţii a ceea ce gândesc şefii dAdrian Țuțuianu: Decizia de excludere din PSD a viceprimarilor “trădători” va fi atacată în instanță
Home / SOCIETATE / Seminarul de instruire a preşedinţilor subfilialelor de Cruce Roşie Dâmboviţa

Seminarul de instruire a preşedinţilor subfilialelor de Cruce Roşie Dâmboviţa

În aceste zile,  la Sinaia  are loc seminarul de instruire a  preşedinţilor  subfilialelor  de  Cruce Roşie Dâmboviţa. Gazdele  şi  moderatorii acestui seminar au fost  preşedintele Crucii Roşii Dâmboviţa, pr.Ionuţ  Ghibanu,vicar eparhial al Arhiepiscopiei  Târgoviştei, directorul  Crucii Roşii Dâmboviţa, jr.Raul Pavelescu şi  inspectorul  de specialitate al Crucii  Roșii Dâmbovița,  Gheorghe Popescu. Participanţii la seminar au fost  reprezentanţi din 56 de subfilialele de Cruce Roşie din Dâmbovița, şi anume,primari,viceprimari,secretari de localităţi    şi  voluntari cu ajutorul cărora Filiala Dâmbovița implementează cu succes proiectele umanitare la nivelul judeţului Dâmboviţa. Nu au lipsit invitaţii:  preşedintele CJ Dâmboviţa,Alexandru Oprea, secretarul judeţului Vasile Ivanoff, Cristina Stroe-inspector şcolar general adjunct, dr. Aquilina Mesina-DSP Dâmboviţa  şi  şefi de arme:Jandarmeria Dâmboviţa,ISU Dâmboviţa şi Poliţia Dâmboviţa.

Acest  seminar  are ca scop optimizarea  activităţii subfilialelor, care să ofere alternative de dezvoltare adaptate la necesităţile din teritoriu. Seminarul    urmăreşte  atingerea unor subiecte cheie, legate de management, lucrul în echipă, principalele reglementări cu privire la organizarea unei filiale, stimularea voluntarilor şi alte lucruri de interes care să conducă la optimizarea activităţii Crucii Roşii Dâmboviţa.

Preşedintele Crucii Roşii Dâmboviţa,pr.Ionuţ  Ghibanu-vicar eparhial al Arhiepiscopiei  Târgoviştei a  ales să le vorbească celor prezenţi  pe tema”Morala creştină  în activitatea de Cruce Roşie Dâmboviţa .Modalităţi comune de sprijin Arhiepiscopia Târgovişte şi Crucea  Roşie Dâmboviţa  în susţinerea persoanelor vulnerabile şi defavorizate”. În  contextul temei prezentate, preşedintele Crucii Roşii Dâmboviţa,pr.Ionuţ  Ghibanu-vicar eparhial al Arhiepiscopiei  Târgoviştei a ţinut  să evidenţieze importanța  celor  şapte principii fundamentale ale Crucii Roşii Dâmboviţa  în peisajul umanitar de astăzi. Umanitatea, Imparțialitatea, Neutralitatea, Independenţa, Voluntariatul, Unitatea și Universalitatea – stau la baza deciziilor și acțiunilor Crucii Roşii.

Implicarea permanentă  în viaţa comunităţii dâmboviţene

Directorul Crucii Roşii Dâmboviţa, jr.Raul Pavelescu a  prezentat o analiză responsabilă a activităţii desfăşurate   anul  trecut şi totodată   a făcut noi propuneri de îmbunătăţire a acesteia, de întărire a capacităţii organizaţionale, de implicare permanentă în viaţa comunităţii dâmboviţene.

S-a subliniat importanţa conlucrării dintre instituțiile statului şi Crucea Roşie,punând accentul pe metodele care stau la baza acestui parteneriat.

S-a prezentat  un raport privind rolul forțelor de ordine în intervenția la dezastre. Modalități comune de intervenție în situații de dezastre – Jandarmerie/ Crucea Roșie Dâmbovița.

Umanitatea, Imparțialitatea, Neutralitatea, Independenţa, Voluntariatul, Unitatea și Universalitatea – stau la baza deciziilor și acțiunilor Crucii Roşii

Crucea Roşie Dâmboviţa, susţinută de Consiliul Judeţean Dâmboviţa

 Consiliul Județean Dâmboviţa a fost întotdeauna aproape de Crucea Roşie Dâmboviţa, a susținut inițiativele și a creat premisele unei colaborări cât mai frumoase în interesul tuturor dâmboviţenilor . Dovadă a acestei cooperări fructuoase dintre  cele două instituţii  este şi  sprijinul financiar anual  oferit de Consiliul Județean către Crucea Roşie Dâmboviţa. Preşedintele CJ, Alexandru Oprea, prezent  la  Sinaia  a transmit un gând bun tuturor celor care se implică în proiecte ce contribuie la creșterea calității vieții dâmboviţenilor.

Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie este o mișcare umanitară internațională 

 Secretarul judeţului-Vasile Ivanoff, prezent la seminar   a ales să vorbească despre Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie  care este o mișcare umanitară internațională şi  despre  părțile componente ale mișcării : Comitetul Internațional al Crucii Roșii, Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie şi nu în ultimul  rând  Societățile Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie existente  în aproape toate țările lumii. La ora actuală, 185 de societăți naționale sunt recunoscute de Comitetul Internațional al Crucii Roșii și admise ca membre cu drepturi depline în cadrul Federației. Fiecare entitate lucrează în țara de origine.

DSP Dâmboviţa, protocol de colaborare cu Crucea Roșie pentru derularea în condiții optime a unor campanii de promovare a sănătății

Dr. Aquilina Mesina-DSP Dâmboviţa , a avut o intervenţie în cadrul căreia  a vorbit  despre protocolul  de colaborare cu Crucea Roșie Dâmboviţa , în baza căruia au derulat şi vor derula campanii de promovare a sănătăţii, două obiective importante fiind sensibilizarea populației cu privire la adoptarea unui stil de viață sănătos și îmbunătățirea utilizării măsurilor eficiente de prevenție.

Şi inspectorul şcolar general  adjunct -prof. Cristina Stroe a ţinut să aprecieze  rolul important pe care îl are Crucea Roşie Dâmboviţa în cadrul activităţilor desfăşurate în  unităţile şcolare dâmboviţene .

Fiecare experienţă cu beneficiarii Crucii Roşii este unică şi emoţionantă, iar voluntarii Crucii Roşii pot confirma acest lucru. Sentimentele sunt intense şi complementare: tristeţe, revoltă, compasiune, dar mai ales bucuria de a alina suferinţa unor oameni aflaţi în nevoie. Astfel eşti motivat să cauţi permanent soluţii pentru a face mai mult şi mai bine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *