Acasă NAȚIONAL Senatorul Titus Corlățean a condus audierea candidaților propuși pentru posturile de ambasadori ai României

Senatorul Titus Corlățean a condus audierea candidaților propuși pentru posturile de ambasadori ai României

de adrian

Comisiile reunite pentru politică externă și respectiv pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Senat și Camera Deputaților au audiat marți, 5 aprilie a.c., candidații propuși de Ministerul Afacerilor Externe pentru posturile de ambasadori ai României în străinătate.
Ședința de audieri a fost condusă de senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă din Senat.Persoanele audiate au fost: Cornel Feruță, desemnat pentru Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizația Națiunilor Unite de la New York; Răzvan-Victor Rusu, desemnat pentru Misiunea Permanentă a României pe lângă Oficiul Națiunilor Unite de la Geneva; Ion Jinga, desemnat pentru Misiunea Permanentă a României pe lângă Consiliul Europei de la Strasbourg; Daniel Ioniță, desemnat pentru Regatul Suediei.
Comisiile de specialitate din Parlament au acordat avizul favorabil pentru cei patru ambasadori propuși.
Audierile s-au desfășurat cu prezență fizică la sediul Senatului.

Marți, 5 aprilie 2022 am condus reuniunea a 4 comisii ale Parlamentului României pentru audierea unor noi ambasadori desemnați pentru misiuni externe la ONU/New York, oficiul ONU/Geneva, Consiliul Europei/ Strasbourg și Regatul Suediei. Diplomați de carieră, cu o carieră solidă în urma lor, așa că, fără surprize…aviz favorabil. Felicitări și succes în misiune, în slujba României!”– a transmis senatorul Titus Corlățean noilor ambasadori.

You may also like

Lasă un Comentariu