Acasă POLITIC Senatorul Titus Corlățean, la ședința comună de la Chișinău: ”Avem aceeași mamă, Limba română și același Dumnezeu al românilor”

Senatorul Titus Corlățean, la ședința comună de la Chișinău: ”Avem aceeași mamă, Limba română și același Dumnezeu al românilor”

de adrian

Sâmbătă, 18 iunie 2022, în calitate de Președinte al Comisiei pentru politică externă a Senatului și de membru al Grupului senatorial PSD, Titus Corlățean a participat  la  prima ședință COMUNĂ a celor două Parlamente, de la București și de la Chișinău, de după 1991.

A luat cuvântul în plenul reunit și a susținut adoptarea Declarației politice a parlamentarilor români de pe ambele maluri ale Prutului, de susținere a acordării Statutului de candidat la UE pentru Republica Moldova la Consiliul European de pe 23-24 iunie a.c.

Este un moment istoric și vreau să felicit președinții celor două parlamente că au organizat foarte rapid această reuniune istorică la Chișinău. Obiectivul acestei ședinte istorice, prima de la declararea independenței Republicii Moldova și ieșirea oficială de sub influența fostului imperiu sovietic, este foarte clar. Este un obiectiv politic, respectiv transmiterea unui semnal politic comun, foarte ferm, în atenția partenerilor noștri europeni, privind acordarea statutului de candidat la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova”-a declarat senatorul Titus Corlățean în plenul reunit al celor două parlamente.

A spus colegilor de peste Prut să nu uite  că „avem aceeași mamă, limba română și același Dumnezeu al românilor, așa că, dacă vremurile vor deveni cu adevărat dificile pentru Basarabia din cauza provocărilor de securitate-militare din regiune, pe care le cunoaștem, îi așteptăm alături de noi. Iar decizia e numai la ei.”

You may also like

Lasă un Comentariu