duminică , 15 decembrie 2019
Home / INFO NAȚIONAL / Şi amantele sunt oameni, nu-i aşa?

Şi amantele sunt oameni, nu-i aşa?

În mai multe rânduri, Partidul Naţional Liberal  a dat de înţeles  că, în cazul în care ajunge la guvernare, se va reduce numărul angajaților din sistemul public. Şi nu este nimic de condamnat în asta atâta timp cât, numai în ultimii ani, aparatul funcţionăresc din administraţia publică locală şi centrală s-a înmulţit cu câteva sute de mii de persoane, în majoritate angajate pe pile, legături de rudenie şi relaţii, inclusiv amoroase. Bineînţeles, cu angajamentul că trierea se va face corect. Acest lucru este evident pentru orice om de bun simţ şi toţi cei din această categorie au habar despre încrengăturile din instituţiile publice şi concursurile măsluite. Revenind la reducerea numărului de bugetari, soluţii sunt şi nu trebuie decât suficientă voinţă politică pentru a le pune în practică. Vorbim în primul rând de reducerea numărului angajaţilor de la stat pe cale naturală, prin pensionare. Într-un singur an ar fi vorba despre 60-70000 de persoane. Există apoi acea gaşcă de privilegiaţi, care primesc şi pensii babane şi salarii de la stat. Trecând peste anomalia pensionărilor la vârste sub 50 de ani, nu spune nimeni că “tinerii” pensionari n-au dreptul să muncească, dar să meargă să arate cât de buni sunt în sectorul privat, nu s-o lălăie prin birouri luxoase, aşteptând “să intre” salariul şi pensia pe card. Nu în ultimul rând trebuie luate la periat angajările  făcute mai de curând şi văzut cam ce competenţe şi mai ales ce rude şi cu cine sunt tovarăşi fericiţii care n-au avut ocazia să afle cum se câştigă o pâine la patron.

De ce am considerat necesară această introducere? Pentru că ministrul Culturii, acel infatuat Daniel Breaz, a avut o dispută publică fix pe această temă, a reducerii numărului bugetarilor, cu un deputat liberal. Parlamentarul PNL i-a spus lui Breaz că nu vor fi dați afară oamenii care-și fac treaba, dar că ministerele au fost umplute cu “pile, amante, cunoștințe, rude” şi că “nu mai are ce căuta în ministere clientela PSD”. “Dar și ei sunt oameni”, a fost replica lui Breaz.

Un răspuns nu numai jenant, am spune profund jignitor, o gravă insultă la adresa tuturor românilor care muncesc de le sar capacele şi care cotizează la stat inclusiv pentru plata salariilor paraşutelor şi neamurilor proaste (care n-ar fi în stare în veci să câştige corect şi cinstit un concurs), paraziţi care nu fac decât să semneze pentru prezenţă.

P.S. După logica (încă)ministrului Breaz nu numai că această faună pestriţă şi incompetentă n-ar trebui deranjată;  societatea ar trebui să o lase mai moale inclusiv cu corupţii şi ceilalţi infractori, pentru că şi ei sunt oameni, nu-i aşa ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *