miercuri , 19 iunie 2019
Home / ADMINISTRAȚIE / SILVICULTORII ŞI VOLUNTARII DAU VIAŢĂ PĂDURILOR DE MÂINE

SILVICULTORII ŞI VOLUNTARII DAU VIAŢĂ PĂDURILOR DE MÂINE

     Cum se întâmplă de ani şi ani de zile, martie reprezintă o lună densă pentru silvicultorii dâmboviţeni. A început Luna Plantării Arborilor, anul acesta sub sloganul “Contează pentru viitor” şi pădurarii, ajutaţi de  voluntarii de la un an la altul mai numeroşi şi mai  entuziaşti, nu pierd nicio zi bună de muncă. Ne-am convins de asta însoţindu-l pe ing. Ion Stoica, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, la una dintre acţiunile de împădurire, pe raza Ocolului Silvic Bucşani.

Mai mult de o sută de elevi de la şcolile Vasile Cârlova, din Târgovişte şi Dora Dalles, din Bucşani, dar şi voluntari de la un ONG, îndrumaţi de silvicultori, au plantat o bună parte din cei 17600 puieţi de stejar , câţi vor fi sădiţi în total, pe suprafaţa de 2,45 hectare pregătită pentru împădurire.

Referitor la programul de împădurire, directorul Ion Stoica a precizat că activităţile sunt în plină desfăşurare, că multe lucrări au fost executate înainte de debutul oficial al Lunii Plantării Arborilor, exceptând zona montană, unde condiţiile meteo nu sunt încă favorabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *