Acasă ADMINISTRAȚIE Sistem de iluminat public inteligent la Pucioasa

Sistem de iluminat public inteligent la Pucioasa

de adrian

Spre satisfacţia nedisimulată a primarului Constantin Ana, începutul anului este unul bun pentru administraţia publică a Oraşului Pucioasa, care a semnat astăzi  contractul de finanţare pentru încă un proiect cu fonduri europeane, al unsprezecelea ajuns în faza de contractare în actualul mandat. Este un proiect extrem de util, care va genera un plus de confort urban, încă un pas   pentru transformarea Pucioasei  într-o adevărată staţiune balneo-climaterică. Vorbim despre obiectivul de investiţie “Sistem de iluminat eficient în Oraşul Pucioasa”, care, odată finalizat, va aduce beneficii pe mai multe paliere. Este vorba despre reducerea consumului de energie electric cu 50%, ceea ce înseamnă economii la bugetul local dar şi de eficienţa deosebită şi plusul de civilizaţie pe care le aduce primul sistem inteligent de telegestiune care va fi operaţional în Dâmboviţa:
„Acest al 11-lea proiect pe care îl implementăm în oraşul nostru are în vedere realizarea unui sistem de iluminat eficient-a precizat primarul Constantin Ana. Este un proiect de care are nevoie urbea noastră. Este un proiect care ţine de normalitate, de civilizaţie. Se are în vedere reducerea consumului de energie electrică cu cel puţin 50%. Mai mult decât atât, este vorba de un sistem performant de telegestiune. Practic, vom monta lămpi inteligente, cu o putere pornind de la 26w la 150w. Sistemul este în aşa fel gândit încât intensitatea luminii să fie controlată, să se ţină cont de mai mulţi factori, cum ar fi traficul de persoane, de autovehicule, condiţiile meteorologice, luminozitatea din orice moment al zilei.”
Noul sistem  de iluminat public va acoperi străzi în lungime  de 55 km şi presupune montarea a 2000 de lămpi moderne. În proiect nu este inclusă zona Muşa, pe DJ 710, unde iluminatul public inteligent va fi  extins printr-un proiect complementar, finanţat de la bugetul local.
Alături de primarul Constantin Ana , contractul a fost semnat de  Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia,  aflat la prima vizită de lucru în zona de competenţă a ADR Sud Muntenia pe care o întreprinde în anul 2020. Acesta a spus că vine cu plăcere la Pucioasa, unde efortul administraţiei publice locale pentru atragerea de fonduri europene este considerabil:
Acest proiect este important prin ceea ce reprezintă pentru oraşul Pucioasa, pentru că va veni să completeze celelalte proiecte legate de problemele urbanistice.(…) Ne-am bucurat să vedem această implicare a edililor din Pucioasa pentru implementarea unor proiecte cu finanţare europeană. Vrem să vedem acest tip de abordare şi în alte locuri”-a declarat directorul ADR Sud Muntenia. Valoarea proiectului este de 8,277 milioane de lei.
 

You may also like

Lasă un Comentariu