marți , 28 ianuarie 2020
Home / INFO NAȚIONAL / Situaţia e şi mai albastră…

Situaţia e şi mai albastră…

 

Pentru Partidul Social Democrat, disproporţia scorului de duminica trecută nu lasă loc  de alternative: ori se reformează, ca un proces firesc, venit din interior şi cu lideri noi, ori va fi doar mimată  o asemenea schimbare, cu rămânerea oprişanilor la butoane  şi perspectiva unor noi eşecuri viitoare. Nu intenţionăm să reproducem ce s-a spus deja dar, pentru stânga politică românească, pentru Partidul Social Democrat în particular, factura către majoritatea românilor a ajuns la scadenţă.

Milioane de români s-au săturat să vadă cum odraslele mărimilor politice ajung, invariabil, salariaţi la stat, pe funcţii extrem de bine plătite , în timp ce copiii lor iau calea pribegiei, pentru că acasă ar fi o povară pentru părinţi. S-au săturat să fie priviţi de sus şi umiliţi de funcţionari ajuşi pe cai mari exclusiv pe criterii de cumetrie sau contra şpagă. S-au săturat de minciuna unui Oprişan care sfidează o ţară întreagă atunci când susţine că a primit un jeep de zeci de mii de euro cadou  de la mama sa, pensionară modestă, după ce a fost încadrată ca paznic. S-au săturat să mai audă că progenitura unuia ca Buzatu a ajuns pe o funcţie de top, pentru că stia o limbă străină  ori să tolereze deviaţiile demne de Socola, debitate la foc automat de un parlamentar cu serioase probleme penale. S-au săturat bieţii oameni să înghită în sec, privind cum se împart dregătorii şi miliardele  din buget în funcţie de mărimea găştii şi influenţa baronilor, cum se trasează drumuri pe hartă şi construiesc spitale … virtuale. S-au săturat românii să-şi îngroape morţii de pe şoselele groazei ori rudele omorâte  de microbii şi corupţia peste care dau atunci când merg să se caute de sănătate.

Cine nu crede, să arunce un ochi pe hartă, să vadă că numai cinci judeţe , cele mai înrobite, au rămas roşii. Până şi vestitul cuplu Manda-Olguţa a dat chix, că doar nu pot prosti doljenii la infinit, ca doi bugetari cinstiţi ce se pretind, care şi-au permis un palat de câteva sute de mii de euro, chit că- au explicat candid- s-au umplut de bani din darul de nuntă.

Revenind la “căruţa”  social-democrată, împotmolită până la osii sub greutatea atâtor îmbuibaţi, nu va putea fi mişcată din loc până nu este aruncat balastul şi înhămaţi  la treabă tineri care n-au deprins încă năravurile proaste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *