joi , 1 octombrie 2020
STIRI PE SCURT
Coronavirus 1 octombrie: A doua zi consecutivă cu peste 2000 de cazuri noi confirmateZeci de patroni de unități de panificație și service-auto sancționați pentru nerespectarea legislației munciiTârgoviște: Teren de fotbal omologat UEFA, funcțional în două-trei săptămâniIncendiu la o garsonieră de pe Strada LaminoruluiCardul de sănătate redevine obligatoriu începând cu 1 octombrieJandarmii vor asigura respectarea regulilor la concertul de jazz de la PeșteraTârgoviște: Grupa mică ”Piticot”, de la Grădinița nr. 3 cu program prelungit, intră în scenariul 3Ajutoare de stat pentru zootehniștii a căror activitate a fost afectată de pandemieDâmbovița: A fost depășit pragul de 4000 de cazuri de infectare cu COVID-19 de la începutul pandemieiCoronavirus :30 septembrie, prima zi cu peste 2000 de cazuri noi raportate în ultimele 24 de oreFinal de carieră pentru patru subofiţeri de la ISU „Basarab I” Dâmboviţa“Hoții” de voturi și vânzătorii de iluziiJandarmii sunt alături de organizatorii etapei de off-road “CORB Adventure Days 2020”Căruță spulberată de un microbuz, la VișinaAutorul accidentului de la Aninoasa, reținut pe bază de ordonanțăDpt. Carmen Holban: Mulţumesc pentru încrederea acordată PSD DâmboviţaAu votat cu gândul la viitor!?Coronavirus 29 septembrie: 44 decese în ultimele 24 de ore, 551 pacienți internați la ATIPotrivit legii, listele cu salariile bugetarilor trebuie publicate online dar și la sediile instituțiilorGratuitate la transportul în comun pentru toți elevii care învață în Târgoviște
Home / ACTUALITATE / Şmecherii transformă Dâmboviţa într-o groapă de gunoi

Şmecherii transformă Dâmboviţa într-o groapă de gunoi

Pentru că reprezintă un interes major pentru însănătoşirea mediului , implicit confortul şi sănătatea locuitorilor judeţului, problemele legate de colectarea şi depozitarea deşeurilor menajere  s-au aflat permanent, dacă nu neapărat în atenţia autorităţilor, cel puţin în vizorul presei. Reluăm subiectul pentru că, din nenorocire, se simte mai de grabă o involuţie la acest capitol, la nivelul judeţului Dâmboviţa. Adică un început promiţător, un proiect pilot demarat cu două decenii în urmă, a ajuns – nu vrem să fim cinici dar asta este realitatea, un soi de vacă de muls pentru câţiva şmecheri.

Ca o paranteză, amintim aici interminabilele discuţii, deocamdată fără finalitate, pentru achiziţionarea terenurilor necesare amenajării unor platforme noi de depozitare, în condiţiile în care, mult mai repede decât s-a estimat, cele două gropi, de la Titu şi Aninoasa, au ajuns pline ochi. Revenind la profitabilitatea “afacerilor” cu gunoaie, câştigurile  i-au determinat pe unii să încalce termenii contractelor cu ADI Salubritate, în dauna interesului public, evident.

O confirmare a neregulilor crase am avut-o, astăzi, chiar din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea. Acesta a spus într-o conferinţă de presă că operatorul gropii de la Aninoasa a acceptat să depoziteze deşeuri menajere din alte judeţe, aduse de o firmă înmatriculată la Brăila.  Oprea a mai confirmat că este o încălcare flagrantă a contractului încheiat între operator şi ADI Salubritate dar n-a fost în măsură să spună din ce judeţe provin gunoaiele “aruncate” în Dâmboviţa. A mai declarat şeful consiliului judeţean că a cerut “celor de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară să dispună măsurile legale care derivă din contract.” Care măsuri presupun tocmai rezilierea contractului cu operatorul gropii , stabilirea cantităţii de deşeuri depozitate ilegal, cuantificate şi recuperate pagubele.

Până atunci însă, exprimăm opinia că trebuie traşi la răspundere funcţionarii ADI Salubritate care au permis “importul” de gunoaie, pentru că, este evident, nu şi-au făcut bine treaba pentru care sunt plătiţi. Cât despre comunitate, rămâne de două ori păgubită: o dată pentru că ne-am pricopsit cu mizeria altora şi apoi pentru că, umplerea celor două depozite implică mari cheltuieli publice, de ordinul milioanelor de euro, pentru amenajarea platformelor de care vorbeam. Culmea, în tot acest timp se bate multă monedă pe aşa numita colectare selectivă, care, cu siguranţă, va aduce şi mai mulţi bani în conturile operatorilor. Asta este însă altă poveste, pe care o vom desluşi cât de curând.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *