Acasă POLITIC Social democraţii pun tunurile pe prefectul Aurelian Popa

Social democraţii pun tunurile pe prefectul Aurelian Popa

de adrian

Preşedintele ales al PSD Dâmboviţa, Cornel Ştefan, şi secretarul general al organizaţiei, Cristian Stan, au sancţionat prompt derapajul prefectului Aurelian Popa, care s-a arătat deranjat de faptul că primarii  nu au onorat invitaţia privind participarea la şedinţa de bilanţ a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” al Judeţului Dâmboviţa.
„Nu au mai venit colegii să vadă eforturile pe care le faceţi dumnevoastă ca acest judeţ să fie bine poziţionat în cadrul ministerului”-a spus Popa, după care a reproşat comenzii inspectoratului faptul că, din 144 de sancţiuni aplicate anul trecut in urma inspecţiilor pe linie de avizare/autorizare din punct de vedere al securităţii la incendiu şi protecţiei civile, 140 au fost avertismente şi numai patru amenzi. De aici şi o explicaţia destul de bizară, că primarii nu ar fi venit marţi dimineaţa la şedinţa de evaluare a activităţii ISU pentru că nu le mai  este frică de controale. Totul culminând cu solicitarea ca, în 2020, să fie date mai multe amenzi şi mai puţine avertismente.
“Am luat act cu îngrijorare de declaraţia de ieri a prefectului Aurelian Popa, la bilanţul ISU- a replicat preşedintele Cornel Ştefan, care consideră inacceptabil ca reprezentantul guvernului să ordone sancţionarea primarilor care nu s-au conformat.  Noi, cei din PSD, nu vom fi niciodată de acord cu aplicarea unui mecanism coercitiv.” Acesta a mai adăugat că, tot ieri, la aceeaşi oră, primarii au fost convocaţi la Consiliul Judeţean, pentru  discuţii şi consultări  pe proiectul de buget, aşa cum prevede legea.”Nu  salvam ţara, nu salvăm economia cu aceste măsuri. Dimpotrivă, îi aducem pe antreprenori, pe primari, pe micii întreprinzători în sapă de lemn!”
Şi secretarul general al PSD Dâmboviţa, Cristian Stan, a ţinut să-i transmită un mesaj lui Aurelian Popa:”Domnule prefect, primarii nu sunt subordonaţii prefecţilor. Nu sunteţi nici agent constatator şi nici şeful ISU nu se poate duce la agentul constatator să-i spună „ăluia îi dai amendă, ăluia îi dai avertisment”! Sancţiunea trebuie aplicată şi dozată în funcţie de situaţia de la faţa locului.”

You may also like

0 comentariu

moshu49 23 ianuarie 2020 - 5:44

zic așa, parafrazînd: am luat act cu profundă îngrijorare de declarațiile iresponsabile de ieri ale celor doi pesediști de frunte (acești „Blattella Germanica” bipezi) – cum spun ei s-a ajuns la nenorocirea „COLECTIV”
deși Stan are circumstanțe atenuante că-i doar o „trompetă”…
auzi obrăznicie la Ștefan: „primarii au fost ieri, la ora 9.00, în sediul Consiliului Județean…” – partidul dictează (precum închiderea și parolarea accesului în oraș?)!
dar eroarea este a prefectului, care trebuia mai întîi să-l schimbe pe actualul șef al ISU cînd a văzut raportul amenzi/avertismente, iar noului șef să-i ordone îndemnul pentru ca pe viitor să iasă pe dos, adică, de ex, 140 amenzi și numai 4 avertismente
pesedeul rămîne o organizație periculoasă! 🙁

Răspunde

Lasă un Comentariu