Acasă NAȚIONAL SONDAJ ELECTORAL IMAS: PSD ARE UN AVANS EXTREM DE MIC FAŢĂ DE PNL

SONDAJ ELECTORAL IMAS: PSD ARE UN AVANS EXTREM DE MIC FAŢĂ DE PNL

de STIRI TARGOVISTE DAMBOVITA

Potrivit unui sondaj electoral realizat de IMAS la comanda Europa FM, PSD rămâne primul în topul intențiilor de vot la europarlamentare și parlamentare, cu 17,4%, însă avansul față de PNL este unul extrem de mic, liberalii fiind cotați cu 16,5% la euroalegeri, respectiv 15,2% la parlamentare, potrivit unui sondaj IMAS. Klaus Iohannis este cel mai bine cotat prezidențiabil, cu 34,4%, în vreme ce cota electorală a lui Liviu Dragnea este de aproape șase ori mai mică.

Pentru europarlamentare, în topul preferințelor electoratului rămâne PSD cu 17,4%, cu un avans însă de nici un procent față de PNL – cotat cu 16,5%. Următorii în clasament sunt cei de la USR, creditați cu 9,3% din intențiile de vot, urmați la mică distanță de ALDE, cu 9,1%. Pro România a fost indicat de 6,4% dintre respondenți, iar PLUS de 5,2%. 6,8% dintre cei chestionați au spus că nu vor vota, în vreme ce 22,4% că nu știu sau nu au răspuns.


       Dacă duminică ar avea loc alegeri pentru Parlament, 17,4 % dintre români ar vota cu PSD. Pe locul doi, la aproximativ 2 procente se află PNL, cu 15,2%. În intențiile de vot urmează ALDE, cu 9,2%, USR, cu 7,6%, PLUS, cu 6,1% și Pro România, cu 5,6%. 8,2% dintre respondenți au spus că nu ar vota, iar 23% că nu știu sau nu răspund.

Klaus Johannis, favorit la prezidenţiale
       Potrivit aceleiaşi surse, Klaus Iohannis rămâne favorit la prezidențiale cu o intenție declarată de vot de 34,4%, urmat de Călin Popescu Tăriceanu(ALDE), cu 15,4%, Victor Ponta(Pro România), cu 13,2%, și Dacian Cioloș, cu 10,9%.
Pentru liderul PSD, Liviu Dragnea, ar vota doar 6%.  43,9% dintre cei intervievați s-au declarat convinși că actualul preşedinte va câștiga alegerile. Perioada de realizare a interviurilor: 11 – 30 ianuarie 2019. Eroarea de eşantionare este de +/- 3.1%.

You may also like

Lasă un Comentariu