joi , 4 iunie 2020
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, reţinută pentru luare de mită

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, reţinută pentru luare de mită

Vă mai amintiţi de d-na. Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, cum mai făcea noaptea haiducie prin spitale, că n-avea somn de grija pacienţilor? Cum zbiera cât putea la medici şi asistente, să nu care –cumva să mai ia şpagă ? Ori cum trimitea pacienţi închipuiţi să ispitească personalul medical cu plicuri cu bani ori alte “atenţii”?

Ei bine, până la proba contrarie, Sorina Pintea a fost reținută sâmbătă dimineață de procurorii DNA, după ce a fost audiată într-un dosar de luare de mită şi urmează să  fie prezentată instanței cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Un  comunicat al Direcției Naționale Anticorupție informează că, în perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, fostul ministru al Sănătății, în prezent manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, a primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei. „În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se  arată în comunicat.
Banii reprezentau un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019.

Cam asta este madama care plângea de mila românilor ajunşi prin spitale, care striga cât putea, în cor cu alţi borfaşi, că “pe primul plan e pacientul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *