La sala de conferințe a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, managerul Claudiu Dumitrescu a prezentat bilanțul activității desfășurate la nivelul unității medicale pe parcursul anului trecut. A vorbit despre proiecte le mari de investiții implementate, de achizițiile de aparatură medicală și, foarte important, despre preocuparea permanentă de a aduce medici tineri, bine pregătiți profesional în echipa SJUT.
Pe final de mandat, dr. Claudiu Dumitrescu continuă cu succes să se achite de obligațiile manageriale, în pofida unor zvonuri cel puțin incomode.
Din expunerea sa a reieșit că anul 2023 a fost unul dominat de investiții importante la nivelul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, imposibil de realizat fără sprijinul nemijlocit al Consiliului Județean Dâmboviţa, al președintelui Corneliu Ștefan.
„Avem trei șantiere pe care le avem în derulare, aflate în diferite stadii de execuție. Extinderea Ambulatoriului de Specialitate va fi o mândrie pentru spitalul nostru. Vorbim despre extinderea și modernizarea Secției de Cardiologie, la care se adaugă achiziția ultimului model de angiograf, un instrument important de investigații în materie de cardiologie și, nu în ultimul rând, vorbim despre lucrările privind extinderea Departamentului Primiri-Urgențe”, a menționat dr. Claudiu Dumitrescu.
La Departamentul Primiri-Urgențe la care se lucrează intens a precizat managerul Spitalului că era absolut necesară extinderea acestei componente întrucât actualul spațiu este insuficient ca suprafață și utilitate, ținând cont de faptul că unitatea medicală a fost construită în anii ’70 și nu mai răspunde cerințelor actuale, respectiv fluxul de pacienți și acordării ajutorului medical.
„Ne-am concentrat atenția pe creșterea calității hranei pe. are o servim pacienților, să asigurăm o mâncare diversificată. În anul 2022, am trecut la servitul mesei pacienților la caserolă. Totul se desfășoară așa cum impun normele de siguranță sanitară.
De asemenea, ne-am concentrat pe îmbunătățirea condițiilor de cazare a pacienților. În acest sens, am achiziționat peste 140 de paturi moderne, cu dotări speciale pentru bolnavii cu diferite afecțiuni, în special pentru cei imobilizați la pat. Am schimbat peste 700 de noptiere de salon. Cele scoase din uz erau foarte vechi, aveau peste 40 de ani.
Am achiziționat lenjerii noi pentru paturile pacienților. Am trecut de la cearșafurile simple la husele de pat și am schimbat și coloritul, pentru asigurarea unui ambient plăcut”, a mai spus dr. Claudiu Dumitrescu.
„În 2019, s-a cumpărat un nou computer tomograf. Foarte important, tot în acel an, Spitalul Județean a reușit să facă trecerea de la radiologia clasică, pe film, cu developare, la radiologia digitală. A fost la început o rezistență din partea personalului, întrucât părea dificilă operarea, dar, ulterior, după ce s-a produs schimbarea, s-a văzut că este mult mai util și eficient acest sistem.
Am achiziționat și două sisteme PAX, de integrare a imaginilor radiologice la nivelul întregului spital astfel încât, în momentul în care se realizează o investigație, o radiografie a unui pacient, medicul specialist o poate analiza rapid pe calculatorul din cabinetul personal. Nu mai este nevoie să aștepte sosirea fizică a radiografiei. Totul decurge rapid.
S-a mai achiziționat un ecograf de mare performanță pentru Secția Cardiologie. Acest instrument era absolut necesar pentru efectuarea în condiții de calitate a ecografiilor cardiace”, a mai precizat Claudiu Dumitrescu.
Angiograful, aparatul de investigații de care, în multe cazuri, depinde viața pacienților, a fost achiziționat prin implicarea președintelui CJ, Corneliu Ștefan, și a parlamentarilor PSD, și montat în cadrul Secției Cardiologie.
„Am reușit să angajăm, în ultimii 2-3 ani, peste 50 de medici. Am dezvoltat structura spitalului, prin introducerea componentei de chirurgie vasculară. Dâmbovița nu a beneficiat până la acest moment de o astfel de specialitate.
Pentru 2024, milităm și pentru dezvoltarea chirurgiei și ortopediei pediatrice, deficitare la nivelul județului. Aici, încercăm să atragem doi chirurgi pediatrici, doi medici ortopezi, pentru a face o gardă de chirurgie pediatrică. Noi am adus anul trecut un chirurg pediatric, dar nu putea să opereze având în vedere că nu avea cine să îi supravegheze post-operator pe copii”, a mai spus managerul Claudiu Dumitrescu