duminică , 5 iulie 2020
STIRI PE SCURT
COVID-19 a mai făcut o victimă în DâmbovițaAcțiuni în forță pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19Crucea Roșie, de 144 de ani în slujba umanitățiiDe la țara lui Liviu Dragnea la țara bădălăilorDâmbovița: Explozie a numărului de infectări cu COVID-19! Șefi de prin instituții publice umblă creanga în loc sIncendiu de proporții la o hală dezafectată din incinta fostei termocentrale DoiceștiLider Pro România despre sesiunea extraordinară a Parlamentului: E din categoria “Mircea fă-te că lucrezi”Coronavirus 3 iulie : Din 420 de cazuri noi, 45 sunt din Dâmbovița !Dezbatere publică pe tema amenajării stațiunii turistice de interes național Peștera – PadinaAtenție șoferi, pe drumari i-a apucat cârpeala!Cod Galben de instabilitate atmosferică până sâmbătă la ora 10Focar de infecție la Centrul pentru Servicii Sociale GăeștiApă cu presiune scăzută la Raciu și LucieniCOVID-19 face prăpăd în Dâmbovița: trei decese și 19 persoane confirmate pozitiv într-o singură zi !!!Aninoasa: PSD propune un “transfer între generații”TÂRGOVIȘTE: “DIALOG” PNL-PSD PE TEME DE EDUCAȚIEFinal de carieră pentru patru pompieri de la ISU „Basarab I” DâmboviţaPro România Dâmbovița: Senatorul Adrian Țuțuianu a prezentat al VII-lea lot de candidațiCriza covid ia amploare:450 de cazuri noi și 20 de decese în ultimele 24 de orePSD Dâmbovița despre Planul de relansare: “Superficialitate crasă este descrierea corectă a programului pregătit
Home / EDITORIAL / STÂNGA POLITICĂ LA RĂSCRUCE DE… VÂNTURI
Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolcau, purtand masca de protectie si manusi chirurgicale, se pregateste sa participe la sedinta comuna a Birourilor permanente ale celor doua Camere, joi 23 aprilie 2020. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

STÂNGA POLITICĂ LA RĂSCRUCE DE… VÂNTURI

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că  susţine încheierea unei alianţe cu partidele lui Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu, însă o decizie în acest sens trebuie luată de către partid. Răspunzând unei întrebări directe pe acest  subiect delicat, Ciolacu a spus:„Categoric. E important ca noi să nu ne îndepărtăm de agenda cetăţeanului, pentru că lumea este înspăimântată de criza economică mai mult decât de pandemie.” La o adică, Ponta strigă de săptămâni bune după o alianță, Tăriceanu, ieșit bine din prim –plan, undeva la 2-3%, abia așteaptă să se atârne de  PSD, partidul care l-a scăpat de atâtea ori până acum de procurorii DNA, iar președintele Camerei este categoric pentru. Care mai e atunci problema? De ce alianța, “noul USL”- cum se exprimă unii mai exaltați, nu se face? Ne răspunde, cu subînțeles, tot dl. Ciolacu:

Nu direct, subliniind că aceasta este poziţia sa “personală, iar o decizie cu privire la această alianţă trebuie luată de către organismele interne ale partidului.” Un răspuns ambiguu, de genul “eu sunt mic, nu știu nimic, tata-n pod jupoaie capra…” La adăpostul acestei formulări extrem de convenabile, care-i lasă suficient spațiu de manevră , liderul PSD a menţionat că a avut “o discuție cu domnul Tăriceanu, mai plăcută”, și o discuţie cu Victor Ponta, în care i-a transmis că nu îi mai acceptă atacurile lansate de acesta la adresa PSD şi a unor membri social-democraţi:”Sunt nişte excese din partea domnului Ponta, i-am spus că nu este normal, având în vedere şi trecutul comun, să fie făcute anumite afirmaţii, atacuri împotriva membrilor sau PSD, partid care l-a făcut premier şi i-a oferit posibilitatea de a candida la prezidenţiale. Să ne facem că uitam trecutul din PSD? Eu nu o să mai accept atacuri.” Și avem aici o primă contradicție. Partidul, prin organismele sale, decide, dar de discutat a discutat  președintele.De asemenea, Ciolacu a subliniat că o eventuală preluare a guvernării de către PSD în alianţă cu formaţiunile lui Ponta şi Tăriceanu trebuie să fie însoţită de un program clar de guvernare centrat pe măsurile de relansare a economiei după pandemie, fiind suficiente divergențe și la acest capitol.

Adică dl. Ciolacu îi dă peste nas lui Ponta, amintindu-i că PSD l-a făcut mare, nu viceversa și îl somează să înceteze cu derapajele verbale. Asta știind bine că Victor Ponta nu este omul care să tacă la comandă și că jocul duplicitar încă îl avantajează. Nu are nevoie de dușmani în plus, la PSD nu este chiar liniște și se discută de organizarea unui congres, imediat ce va fi posibil. Ori o alianță înseamnă protocoale și algoritmi pentru împărțirea dregătoriilor, adică exact ce nu-și permite Marcel Ciolacu înaintea alegerilor interne. Oricum, mulți social democrați va rămâne pe dinafară, baroneii fiind conștienți că nu vor mai prinde un loc în viitorul Parlament, deci liderul  nu își permite să cedeze un cap de ață  din zestrea electorală pe care PSD o are la ora actuală.

A, să fi fost un șef de partid legitimat  prin rezultate ieșite din comun, prin carismă, dacă nu în urma alegerilor interne, Marcel Ciolacu ar fi putut aspira la fotoliul de lider al opoziției, punând în față chestiuni doctrinaire, adică interesele stângii politice. Este însă doar un președinte interimar care singur a recunoscut că are o relaţie „rece” cu Viorica Dăncilă, implicit cu gașca încă numeroasă a acesteia, și consideră, în mod eronat,  un titlu de glorie absența unor colaborări instituționale normale, cel puțin ca șef al Camerei, cu președintele Iohannis și premierul Ludovic Orban. Faptul că o scaldă vizavi de subiectul alianței electorale denotă nesiguranță dar și teama de unul ca Victor Ponta, care i-ar putea lua fața. Și mai știe ceva președintele interimar Marcel Ciolacu: destul de probabil va ajunge președinte ales al PSD înainte de alegerile locale. Partidul va obține un scor foarte bun raportat la dezastrul de anul trecut, patronat de Dragnea și Dăncilă, deci majoritățile locale vor putea fi negociate de pe cu totul alte poziții, în “interesul partidului” dar mai ales  pentru liniștea primarilor PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *