Acasă ECONOMIC START-UP NATION 2019 – ALOCAREA BUGETARĂ ESTE SUFICIENTĂ PENTRU 10000 DE BENEFICIARI

START-UP NATION 2019 – ALOCAREA BUGETARĂ ESTE SUFICIENTĂ PENTRU 10000 DE BENEFICIARI

de STIRI TARGOVISTE DAMBOVITA

Potrivit proiectului bugetului de stat, guvernul a modificat alocarea pentru programul Start-Up Nation pe anul 2019, deşi  inițial Ministerul Finanțelor Publice prevăzuse sume care ajungeau pentru semnarea de contracte cu numai 2.220 de firme. Concret, prevederea   bugetară pentru  Ministerul pentru Mediul de Afaceri   conţine credite de angajament în limita a 2.003.052.000 de lei și credite de plată de 383.597.000 de lei, pentru programul Start-Up Nation 2018-2019.

Creditele de angajament, în această limită, vor permite semnarea contractelor de finanțare cu 10.000 de firme în programul de finanțare, dacă întregul proces de selecție va decurge normal.

“După primirea Scrisorii de acceptare de principiu pentru finanţare în limita bugetului, conform programării AIMMAIPE, beneficiarii vor semna la sediul AIMMAIPE acordul de finanţare (anexa nr.9 la prezenta Procedură). Termenul limită de semnare a acordurilor de finanțare este 28 iunie al anului în care a fost acceptat de principiu la finanțare pentru dosarele admise în buget și 15 noiembrie al anului în care a fost acceptat de principiu la finanțare pentru dosarele admise în afara bugetului și care intră la finanțare în urma eliberării de buget” – se arată în procedura de implementare în programul Start-Up Nation 2018-2019.

Creditele de angajament vor necesita, ulterior, transformarea în credite bugetare, pentru a se putea face plăți din ele. Această procedură se va putea face numai prin rectificare bugetară decisă de Guvern, nu mai devreme de iulie 2019.

Cealalată categorie de sume prevăzute în buget – creditele bugetare de 383.597.000 de lei –  permite efectuarea plăților.  Potrivit unor surse guvernamentale, acești bani au fost prevăzuți de fapt pentru acordarea unor avansuri, în cazul în care sunt firme care cer și îndeplinesc și condițiile tehnice pentru a le primi. De asemenea, creditele bugetare vor putea fi folosite pentru a vira băncilor partenere o parte din banii din program, pentru a putea să acorde credite-punte firmelor care nu au bani să facă plățile către furnizori, în implementarea investiţiilor.

La începutul săptămânii  erau deja depuse  aproape 25.000 de dosare în program iar înscrierile se încheie marţi seară.

 

You may also like

Lasă un Comentariu