Ziua Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril este cu totul specială pentru locuitorii din Voinești și tot bazinul pomicol al Văii Dâmboviței. După ce potolesc treburile în frumoasele gospodării, oamenii își fac drum în târgul anual de toamnă, cel mai mare și mai bogat de pe Vale, unde găsesc mai tot ce le face trebuință. Al doilea reper al zilei îl reprezintă deja tradiționala suită de manifestări organizată de Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură. Anul acesta, sub egida „Zilele Mărului de Voinești”, a fost organizată o Sesiune de comunicări științifice, care a reunit ca de fiecare dată cercetători și profesioniști de primă clasă în pomicultură și fermieri de frunte, interesați să țină pasul cu toate noutățile în domeniu.
Gazdă a evenimentului a fost dr. ing. Daniel Comănescu, directorul Stațiunii. Acesta a prezentat un scurt istoric al instituției care, de aproape 72 de ani, reprezintă unul dintre generatoarele de prosperitate și bunăstare pe întreaga Vale a Dâmboviței, nu numai la Voinești. Prin tehnologia și rigoarea cu care s-a practicat aici pomicultura, prin exemplul concret și rezultatele directe ale activității de cercetare, acest nucleu a avut o influență de necontestat. Valea Dâmboviței a devenit unul dintre cele mai importante bazine pomicole din România iar cuvintele MĂR și VOINEȘTI sunt și vor rămâne indisolubil legate.
Au prezentat referate dr. ing. Petre Gheorghe, fost director al Stațiunii și dr. ing. Erculescu Maria, fiind organizată și o prezentare de produse și noutăți privind protecția fitosanitară, de către reprezentanți ai unor companii producătoare. Bineînțeles, nu a lipsit o foarte frumoasă expoziție de fructe obținute în livezile de pe terenurile Stațiunii.