Acasă POLITIC Subprefectul județului- o prezență cel puțin inoportună la conferința de presă a unui partid politic !!!

Subprefectul județului- o prezență cel puțin inoportună la conferința de presă a unui partid politic !!!

de adrian

N-am fost inviati, așa că nu am onorat cu prezența ultima dintre rarisimele conferințe de presă ale PLUS- Filiala Dâmbovița. Și dacă n-am fost la locul faptei– cum ar spune unul mai mucalit, nici nu o să ne dăm cu părerea despre abureala sau mai bine zis ceața în care , pe modelul mai marilor partidului, instalați confortabil în birourile de la București, parlamentarii locului s-au căznit să învăluie marile probleme, vitale pentru economia și viitorul Județului Dâmbovița. N-au avut curajul să spună pe șleau că pe DN 71 se va muri la greu încă zece ani de zile, pentru că a venit domnul ministru Drulă cu o altă viziune,  și nici că soarta COS Târgoviște este pecetluită, în ciuda opintelilor din toamna electorală  și avalanșei de bune intenții. Dar, cum am spus de la bun început: n-am participat la ditai evenimentul media, nu comentăm…

Asta nu ne oprește să semnalăm totuși un derapaj grav, anume prezența la o acțiune eminamente politică a unui înalt funcționar public, până una alta apolitic, după cum scrie la lege. Este vorba despre doamna  Marinela Manea, care abia ce a depus joia trecută jurământul în calitate de subprefect al județului.  Acuma nu știm dacă a participat la conferința de presă în pauza de masă, dacă a avut liber, fiind Ziua Femeii sau chiar nu este mare lucru de făcut ori cine știe ce urgență în Prefectura unui județ cu reședința aflată sub incidența codului  ROȘU, prin prisma incidenței foarte ridicate a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori. Cum spuneam însă, n-am participat, nu comentăm, doar semnalăm ! 

P.S. Nu sunt acceptabile eventuale trimiteri la Ordonanța adoptată “pe genunchi” la sfârșitul lunii ianuarie, prin care Guvernul a modificat statutul prefecților și subprefecților,  astfel încât aceștia vor deveni demnitari publici. Suntem de acord cu ministrul Cseke Attila, că  “doar ne prefacem că aceștia sunt funcționari publici fără apartenență politică” dar bunul simț obligă toțuși la păstrarea aparențelor. Chiar și în politică!

You may also like

Lasă un Comentariu